Citron Enkel sirap

Citronsirap är en citroninfuserad sockersirap som lägger till massor av citronsmak till allt som det rör sig om eller drizzles över. Det är super lätt att göra (citronsaft, socker, lite citronskal, det är allt du behöver!) Och det lägger till både sötma och citronspark till cocktails och desserter.

Bäst av allt, använd det för att söt citronad eller iste för de bästa versionerna av de sommarstörstörningar du någonsin har haft.

Citron sirap håller, täckt och kylt, nästan obestämt. Det är främst socker, så om inte någonting verkligen funky händer, kommer du sannolikt att använda det bra innan någonting om det "vänder". (Tekniskt sett kan folk säga att sirapen varar upp till sex månader, men det är möjligt att en burk med sakerna håller sig bra över ett år i kylskåpet.) Ha en fest? Fortsätt och gör så stor en sats som låter bra!

Vad du behöver

Hur man gör det

Använd en skarp paringkniv, avklippa och reservera zest eller ljusgul del av skalen av 1 av citronerna. Du kan också använda en microplane zester, men då måste du spänna sirapen i slutet istället för att helt enkelt lyfta ut de remsor av zest-valet är ditt! Men du sätter citronen, var noga med att fokusera endast på den ljusgula delen och försiktigt undvika den bittera vita pithen nedanför.

  1. Arbeta med 1 citron åt gången, skär citronerna i halva och sy dem tills du har 1/2 kopp färsk citronsaft (du behöver inte alla citroner - de varierar mycket i hur mycket juice de producerar).
  1. Kombinera saften med sockret i en liten kastrull. Låt blandningen bara koka över medelhög värme. Minska värmen för att upprätthålla en mild simmer och koka tills sirapen är något tjockare, ca 10 minuter.
  2. Lägg till den reserverade citronskalan. Överför sirapen till en liten metallskål och låt den sitta tills den är kall, ca 20 minuter.
  3. Lyft ut zest, låt eventuell överskott sirap droppa av och tillbaka i skålen, och kassera zest. Om du slutade med mycket små bitar av zest, sirap sirapen genom en sikta. Zest kan bli bittert om den lämnas för att sitta i sirapen medan den är lagrad, så ta bort och kassera det!

Om du vill använda sirap medan det fortfarande är varmt, är det dags. (Oroa dig inte, du kan alltid värma upp den om du behöver). Annars täcka skålen och kyla sirapen för att lägga till kalla drycker. Eller överför till en ren burk, skruva på locket och lagra i kylskåpet i månader och månader om du behöver.

Hur man använder citronsirap

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 57
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)