Classic Angel Food Cake

Denna klassiska ängelmatskaka görs lätt och gott med äggvitor och inget tillsatt fett. Den stora mängden äggvitorer är vad som utgör förhöjningen för kakan. Äggvittorna är slagna och sedan är den lilla mängden mjöl och socker vikta in i dem.

När du slår på ägget, se till att det inte finns fett eller olja på skålen eller redskap. Ett glas eller en rostfri stålskål är idealisk. Se tipsen för mer om att slå ägg och vikningsingredienser.

Om du hittar superfint baksocker i ditt område är det det perfekta valet för kakor som den här.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F.
  2. I en stor blandningsskål slog äggvita till skummet; tillsätt grädde av tartar och salt och fortsätt sedan slå till tills äggvitorna står i toppar. Slå gradvis i 1 kopp av det granulerade sockret. Använd superfinsocker om möjligt. Vik in vanilj.
  3. Sifta det siktade och uppmätta mjölet tre gånger; Blanda med resterande 1/2 kopp socker. Med en stor spatel viks mjölblandningen försiktigt i smeten tills den är väl införd (se nedan).
  1. Sked ängeln matkaka smeten i en ungreased 10-tums rörkaka pan . Baka vid 325 i 55 till 65 minuter.
  2. Avlägsna från ugnen och invertera panelen (vänd upp och ner, kakan och allt) tills den är helt nedkyld.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 175
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 100 mg
Natrium 172 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)