Lågfettkaka-Mixkakor

Att ha ditt tårta och äta det för

Ingenting slår hemlagad bakverk, men ibland när tiden är kort är det ok att fuska och använda de otroliga lådorna med kaka eller muffinsmix. I allmänhet är det bättre och billigare att välja kaka eller muffinsblandning över färdiga förpackade kakor eller bakverkmuffins eftersom du fortfarande kan utöva viss kontroll över innehållet.

Tänk på att de populära märkena av tårta eller muffinsblandning kommer att ha en lång lista med ingredienser, vanligtvis som börjar med socker, berikat blekt mjöl och i många fall, trots en 0g trans fett, hävdar, delvis hydrerad sojabönolja.

Det här är innan du lägger till ägg, olja och vatten i instruktionerna. Ekologiska tårtblandningar har en mycket kortare ingredienslista men kräver fortfarande ägg, olja eller smör.

Tips för att minska fettinnehållet

Den goda nyheten är att det är möjligt att minimera mängden extra fett och kolesterol du lägger till de torra ingredienserna genom att göra viktiga substitutioner som fortfarande kommer att resultera i perfekt läckra bakade godsaker. Här är några förslag:

Frosting Your Cake

Så nu har du bakat din tårta, hur är det med att frosta den? Många bakverk är helt läckra med bara en dammning av pulveriserat socker . Detta fungerar bra på toppen av chokladkaka eller brownies. Men om det är frostande du vill, förstör inte din slankade kakan genom att sprida inlagd konserverad glasyr på den. Tyvärr finns det helt enkelt inget sätt att klä upp det för att vara annat än ohälsosamt. Fortfarande en källa till transfetter, burkad glasyr bör vara ett bestämt nej-nr.

För att göra det lättare, är en låda med frostmix som är värt att söka ut, Dr. Oetker Organics, som erbjuder choklad- eller vanilj-glasblandningar (plus ekologiska kakmixar, brownieblandningar och kakablandningar). Medan dessa isblandningar kräver 1/3 kopp smör, kan du ersätta smöret med en oljebaserad spridning som kan användas vid bakning, till exempel "Jag kan inte tro det är inte smör", som har 50 procent mindre mättat fett och inget kolesterol per portion eller "Smart Balance Butter Blend Sticks", som har nära 30 procent mindre mättat fett än smör.

Alternativt drizzle kakor med en snabb och lätt isbildning av pulveriserat socker och lite citronsaft .

För chokladkakor, blanda pulveriserat socker, kakaopulver och lite varmt vatten för att göra en chokladregn.

Det är fortfarande tårta

Njut av din fettkaka, men kom ihåg att bara för att du har sänkt fett och kolesterol betyder det inte att du får äta en större skiva eller ha andra hjälpmedel.

Slutligen, en annan sak att överväga gör mini muffins eller mini cupcakes med blandningen i stället för de vanliga storlekarna. Detta är ett utmärkt sätt att öva delkontroll.