Vit chokladmousskaka

Kombinationen av kaka, fyllning och frostning i detta recept på vit chokladmousskaka är bara sublim.

Denna underbara tårta tar lite tid att förbereda men det är väldigt lätt (eftersom du börjar med en mix), speciellt om du delar upp det i steg och gör det under några dagar. Baka kakan en dag och reservera den (eller frys den upp till 3 månader). Gör sedan moussen och frost på en annan dag och montera den samma dag eller nästa dag.

Perfekt för varje fest, det är särskilt lämpligt för födelsedagar . Den som älskar vit kaka kommer tro att det här är den perfekta efterrätten.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör kakan

 1. Värm ugnen till 350 F. Spray två 9-tums runda tårtor med nonstick bakspray som innehåller mjöl och läggas åt sidan.
 2. I en stor skål kombinerar du tårtblandningen, vatten, olja och äggvita. Slå 2 minuter vid hög hastighet.
 3. Häll smeten i de tillagade kokkärlarna och baka i 25 till 35 minuter eller tills en tandpetare i kakan kommer ut ren.
 4. Kyl på trådstället i 15 minuter, ta sedan bort kakorna från kokkärl och kyla helt på ett trådstativ.

Gör fyllningen

 1. I en liten värmebeständig skål kombineras 2 matskedar whipping cream med 1/2 kopp vit chokladflis. Mikrovågsugn på 50 procent kraft, omblandning ibland, i 2 till 4 minuter eller tills chipsen smälts och blandningen är jämn. Avsätta.
 2. I en annan liten skål, slå mascarpone ost och 1 tsk vanilj tills det är slät. Slå i den reserverade, smälta vita chokladkaksmixblandningen tills den är jämn.
 3. I en annan separat liten skål, slå 1/2 kopp tung grädde med 2 matskedar konditori socker tills tjock. Vik in i mascarpone-blandningen och kyl det tills du är redo att montera kakan.

Gör frosten och montera

 1. För frostning, slå ihop smör, 2 koppar konditorisocker, 1 tsk vanilj och tillräckligt med mjölk för en jämn spridningskonsistens. Avsätta.
 2. För att montera kakan, placera ett kakskikt upp och ner på en serveringsplatta. Topp med all den vita chokladfyllningen.
 3. Placera det kvarvarande kakskiktet, höger sida upp, på toppen av påfyllningen. Frost toppen och sidorna av kakan med frosten.
 4. Förvara kakan, täckt, i kylskåpet. Ta ut det ur kylskåpet 20 minuter före servering.