Börja med räkor

Räkor har alltid varit en lyxig, speciell behandling för mig. Jag älskar sin söta smak, öm och hoppstruktur, och den vackra rosa och laxfärgen. Dessa recept börjar med räkor, lägg till några ingredienser, och avsluta som läckra recept perfekt för familj eller företag.

De flesta räkor som finns i butikerna i mitt område (den urlånga nordvästern) är frusna. Även räkor som säljs som "färska" är frusna under frakt; Eftersom skaldjuren är extremt förgänglig måste den packas i is medan den transporteras.

Färska räkor bör lukta fräscha och söta och inte alls fiskiga. Räkor säljs även konserverad; Jag använder endast konserverad räkor i recept som ett aptitretare dopp.

Njut av dessa recept med räkor och spara dem inte bara för företag eller speciella tillfällen. Alla som älskar räkor förtjänar att äta det ofta!

Börja med räkorrecept

Jag föredrar att köpa räkor som redan har avskallats och deveinerats, men det kommer att kosta mer. Om du tittar på dina pennies, köp räkor som behöver rengöring och skalning och gör jobbet själv. Det är inte så svårt; du behöver bara mycket tålamod.

För att skalla räkor, dra försiktigt försiktigt av skalet från början nära benen. Ta bort skalet och dra av benen.

Du kan lämna svansen på eller ta bort den, beroende på hur räkorna ska serveras (i aptitretare som räkorcocktail är svansen vanligtvis kvar för att underlätta betjäningen). För att devein räkor, gör en grundskärning med en skarp kniv längs den krullade ryggen. Skölj bort den mörka venen under kallt rinnande vatten eller dra ut det med fingrarna.

Om du äter mycket räkor, kanske du vill köpa en räkorkniv som gör att man peeling och deveining en snap.

De flesta recepten kräver räkor av viss storlek. Räkorna graderas i enlighet med antalet små skaldjur som krävs för att göra ett pund. Ju större antal, desto mindre är storleken.

Räkor storlekar