Gör din egen ört-blandning

Hur man mixar din egen örtte

Att blanda dina egna örter till te är lika enkelt som att välja dofter som vädjar till dig och blandar dina favoritval. Jag finner att under sommarmånaderna är is te den dryck som jag väljer i mitt hem. Här är de grundläggande örterna som jag växer för att göra ett fantastiskt te som alla älskar.

Flowery Notes

Den grundläggande blandningen innehåller blommiga sedlar av något slag. Jag använder violetta blommor, kamomillblommor, maskros kronblad, kalendula kronblad eller vilda rosenblad för detta.

Lägg till en del av denna ört.

Platshållare

När jag har lagt till blommorna (färska eller torkade) lägger jag till smaken på platsen. Till detta menar jag smaken som knyter allt ihop och håller min isprydsmakning tillräckligt stark för att klara några isbitar som smälter in i den. Torkade röda hallonblad eller torkade nässlor fungerar bra här. Lägg till två delar av dessa örter.

Fruktig

Därefter är en fruktig eller naturlig söt komponent fin. Jag använder oftast torkade rosenkransar. Dessa säljs i många örtaffärer eller hälsokostaffärer om du inte har skördat ditt eget. Ett annat tillägg till detta skulle vara hibiskusblommor. De är inte bara söta och lemonsmakade, de ger också en rik, röd färg till dina te. Lägg till en del av dessa örter.

Kyl

Till sist lägger jag till kylkräften. Mynt är oftast vanligast här. Du kan lägga till vilken kombination som helst av dina tillgängliga minter. Lägg till en del av dessa örter. En trevlig och naturligt kylande ört är Borage.

Bladen eller blommorna kan användas.

Lagring och annan information

Efter att ha blandat upp din favoritblandning av örtte, använd dessa idéer, håll i en glasburk på en mörk plats. Använd minst en tesked torkade örter per kopp vatten, mer efter smak.

En del betyder att allt vad du mäter är bra: det är din hand, en kopp, en matsked, den övergripande mätningen, och du använder en eller flera av dem per ingrediens.

Jag hoppas att du kan komma med en variation som kallar din egen, som smakar uppfriskande och utsökt för hela din familj.