Marinerad grillad tonfisk med Dijon honung senap

Servera den här utsökta grillade tonfisken med ris eller skiv den och lägg upp en kastad sallad eller färska vårgrönsaker (t ex babykål, arugula, spenat, etc.). Men var försiktig, att du inte överkökar genom att grilla för länge - tyvärr är en välskött tonfiskbiff inte en välkokt tonfiskbiff. Matlagning mer än medel sällsynt kommer att resultera i torkad fisk som har konsistens och smak mer som konserverad tonfisk.

Dijon honung senap lägger till just rätt mängd smak för tonfisk biffar. Om du serverar tonfisk med sallad, överväga en komplementär tangy honung Dijon dressing eller en enkel olja och vinäger kombination som inte kommer att dölja smaken av grillad tonfisk.

Om det inte är tillräckligt varmt för att grilla, överväg broilern. Broil de marinerade tonfiskstegen ca 4 tum från värmekällan i 6 till 8 minuter, vänd halvvägs till brunt båda sidor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ungefär 1 till 2 timmar innan du grillar, placera tonfisken i en glasskål.
  2. Kombinera marinade ingredienser (Dijon honungs senap, olivolja, sojasås och ris vin eller vit vinäger); Häll över tonfisk och vrid för att alla delar är väl belagda.
  3. Täck skålen med plastfolie och kyla tills det är dags att grilla.
  4. Spraya en ren grill eller grillbehållare med spackelspray eller steka den med vegetabilisk olja.
  1. Grill tonfisken över heta kolar i ca 5 till 7 minuter, eller tills det är fint kollat ​​på utsidan och fortfarande lite rosa i mitten.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 286
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 64 mg
Natrium 460 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 0 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)