Allt om livsmedelssäkerhet

Sanitära och livsmedelshanteringsfakta

Det finns inte många absoluta regler i kulinariska konster, men efter säker hantering av livsmedel är ett måste. Här är allt du behöver veta om livsmedelssäkerhet, vad får mat att gå dåligt och fakta om matburna bakterier och patogener.

När maten går dåligt

Matförvrängning och matförgiftning orsakas av små organismer som kallas bakterier. Ta reda på vilka villkor bakterier behöver för att trivas - och hur man stoppar dem i spåren.

Livsmedels temperaturzon

Det bästa försvaret mot matburna sjukdomar hindrar bakterier från att växa - eller åtminstone saktar dem ner. Vi gör det genom att hålla mat ur livsmedels temperaturzon .

Symptom på matförgiftning

Det finns många olika typer av matförgiftning, och var och en har sina egna unika symptom. Här är en lista över några av de vanligaste matförgiftningssymtomen .

Ground nötkött och livsmedelssäkerhet

Dessa säkerhetsanvisningar ger dig tips om de bästa sätten att hantera, förbereda och lagra hamburgare och nötkött för att minimera dina chanser till en matrelaterad sjukdom.

Säkerhetstips för kyckling och fjäderfä

Dessa riktlinjer för säkerhet och livsmedelshantering ger dig möjlighet att förbereda och lagra kyckling och fjäderfä säkert , inklusive frysning och upptiningstips med mera.

Brown Bag Lunches och Food Safety

Att ta lunchen till jobbet eller förbereda luncher för att dina barn ska ta till skolan betyder att mat kan gå i kylskåp under längre perioder.

Ta reda på hur du behåller mat säkert när du är brun-bagging det .

Skärbrädor och livsmedelssäkerhet

Skärbräda finns i alla former och storlekar och är gjorda av alla typer av material från trä och glas till plast och akryl. Men vilka skärbrädor är bäst när det gäller livsmedelssäkerhet?

Vanliga matburna patogener

Ta reda på de vanligaste livsmedelsburna patogenerna, var de kommer ifrån, hur de överförs och vad deras symptom är.

Långkokare och livsmedelssäkerhet

Långa köksredskap är en underbar bekvämlighet, men när som helst du hanterar låga temperaturer under långa perioder är livsmedelssäkerhet ett problem. Dessa enkla säkerhetsregler för långkokare hjälper dig att skydda dig och din familj.

Orkaner och livsmedelssäkerhet

Här är några tips som hjälper dig att förbereda dig för strömförlust före ett allvarligt väderleksemang och vad du kan göra efter en storm för att hålla din mat säker.

Vanliga frågor om matförgiftning

De flesta fall av matförgiftning kan förebyggas genom korrekt matlagning och hantering av mat. Ta reda på mer om att förhindra matförgiftning i ditt kök.

Mer om mattrygghet: