Grapefrukt Curd Recept

När citrus säsongen är över oss, jag sväller för Meyer citroner, Bearss limes och till och med godis-söta Kishu mandariner, men ingen excites mig mer än grapefrukt. Vit, rosa, rubinröd - de är alla mina favoriter.

Även om grapefruktens naturliga bitterhet gör det naturligt för marmelad, tycker jag att det lägger till en mycket speciell touch till en annan traditionell konserverad fruktjuice. Lemon ostmassa är den vanligaste, men grapefruktjuice är som citronhud på steroider, intensivt sött med tillräckligt bitterhet för att ge den lite muskler.

Receptet är anpassat från ett Meyer-citronkurskrecept i mat i burkar av Marisa McClellan. Grapefrukten jag använde var rosa och på den söta sidan, så lade jag till ett streck av Campari. Denna bitter likör är ett naturligt komplement till grapefrukt, med en balanserad bittersweet smak som verkar ge fram smaken av grapefrukt. Det tillfogade också en rosig nyans och antydde den rosa frukten som jag började med. Eftersom pH-graden av grapefrukt varierar, rekommenderar jag inte detta recept på vattenbad.

Att göra ostmassa är lätt, men tar hand om hand. Rör blandningen ständigt under värmen, så att du inte riskerar att ägget curdling, eller åtminstone blir kornig. Till skillnad från sylt och gelérecept kan korten skalas, men kom ihåg att högre volym kommer att kräva en längre tillagningstid för att ostmassan ska sättas, vilket i sin tur kräver mer omsorg om att inte ojämna sig.

Den slutliga osten kommer att vara ljus, söt, med en böjande bitter kant. Det är utsökt på scones, glass eller som fyllningsskikt i kakor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en dubbel panna eller gör en med en skål stor nog att sitta över en kruka med kokande vatten utan att röra ytan av vattnet. Ha två rena halvpintskruvar redo.
  2. Sätt grapefrukten med en zester eller mycket bra rivjärn. Avsätta. Skär den zestade grapefrukten i halva och juice, spänna ut någon massa. Mäta 1/2 kopp saften och reservera resten för ytterligare användning.
  3. Blanda grapefruktskalan och sockret, gnugga med fingrarna tills duftande och sockret känns som fuktig sand. Avsätta.
  1. Placera ca 2 "vatten i botten av den dubbla pannan eller grytan, och sätt till en simmer över medium värme. Bubblor ska bara bryta ytan, koka inte. I toppen eller skålen, av värmen, kombinera ägget och äggulor och vispa tills den är helt kombinerad. Lägg till zest-sockerkombinationen och vispa tills den är helt upplöst och blandningen tjocknar lite. Lägg till 1/2 koppen grapefruktjuice och Campari, om du använder den och vispa tills den kombineras.
  2. Placera toppen på dubbelkällan, och tillsätt det kubade smöret. Använd en kiselspatel för att omröra blandningen. Rör kontinuerligt tills smöret smälter och inkorporerar, och blandningen tjocktar i ca 10 minuter. Du vet att den börjar tjockna när den täcker ryggen på spateln. När den når tätheten av gräddfil är den klar.
  3. Häll ugnen i rena burkarna. Låt svalna till rumstemperatur. Kyl och använd inom tre veckor, eller frys upp till 6 månader.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 74
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 62 mg
Natrium 22 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)