Vilken storlek långsam spis ska jag köpa?

Hur man väljer en långsam spis baserat på familjens storlek och matlagningsbehov

Du bör köpa en långsam spis baserat på storleken på din familj och de typer av rätter du kommer att laga mat.

Långa köksredskap finns i olika former och storlekar , och om du använder det regelbundet kanske du vill att du vill ha 2 eller 3 olika modeller.

Populära storlekar är 3 1 / 2-, 4- och 5-Quart-modeller, men många större och ännu mindre modeller finns tillgängliga.

En extra liten 1 till 2-kvarts modeller är idealisk för festdips eller mycket små matlagningsuppgifter.

Om du lagar mat själv eller för bara två personer, kan en 2 1/2 till 3 1/2-kvart långkokare vara tillräckligt stor.

De 3 1 / 2- till 4-kvarts storlek krukorna är stora nog för många sorters soppa, stuvade rätter och grytor. Du kanske vill ha en 5- till 7-kvarts modell om du har en stor familj eller planerar att använda den för större rätter som dras av fläsk eller rosta.

De större runda och ovala storlekarna har fördelen att de kan rymma en mindre gryta eller souffliskål, fjäderformspanna, liten rund bakpanna eller ett litet ställ för att steka på.

Tillverkare rekommenderar att man fyller en långkokare minst halvfull och inte mer än två tredjedelar full. Även om den övergripande kvaliteten kanske inte påverkas kan din mat laga snabbare om det fylls mindre än halvfullt, och om det är överfyllt tar det längre tid att värma upp till temperatur och laga mat.

Om du gillar att laga mat till middagar och fester kan du hitta de större 6- eller 7-kvarts krukorna.

Några långa kokar är gjorda med clips för lock, isolerade påsar och bärhandtag

Det finns också långkokare med metallkokare som kan användas på spisen eller i ugnen. Det är en bekvämlighet om du gillar att sauta eller bruna kött och grönsaker innan du lägger dem till långsam spis.

Det kan också ge måltiden ett försprång. Du kan få innehållet upp till en simmer innan du börjar långsamt tillagningsprocessen.

Om du gillar all-in-one typ av matlagning finns det flera på marknaden som kan laga ris, långsam kock, saute och ånga. Och det finns några som kan vara en tryckkokare eller långsam spis. Den populära Instant Pot är ett utmärkt exempel på en kruka som fungerar som en långsam spis eller tryckkokare, och det kan sauta, ånga, sauta och hålla maten varm.

Crock Pot Recept av ingrediens

Köpa val från Amazon

Hamilton Beach Bo eller Go 6-Quart Portable Slow Cooker

Crock-Pot SCCPVI600-S Nedräkning Slow Cooker med spis-Top Browning

Crock-Pot SCR300SS 3-Quart Round Manuell Slow Cooker, Rostfritt Stål