Livsmedelssäkerhetsinformation

Håll din familj säker och hälsosam

Livsmedelssäkerhet är den viktigaste faktorn för matlagning. Det spelar ingen roll hur gott eller komplicerat ditt recept är: om maten gör människor sjuk på grund av felaktig matlagning eller hantering, kommer alla dina ansträngningar att slösas bort. Du kan inte berätta om en mat är säker att äta av hur det ser ut eller smakar. Korrekt förvaring, lagring och hantering är de enda sätten att säkerställa säker mat.

Livsmedelssäkerhetsinformation

USDA använder fyra enkla ord som hjälper dig att komma ihåg livsmedelssäkerhetsregler.

De är kocka, separata, rena, chill . Låt oss lära oss om varje term.

Gå till nästa sida för att lära dig om rengöring och kylning.

Nu när du förstår om att laga mat ordentligt och separera kokta och okokta föremål både före och efter tillagning, är det dags att gå vidare till de sista två punkterna.

Här är några viktiga länkar om livsmedelssäkerhet:

Gå till nästa sida för att lära dig mer om strömavbrottstips.

Vad om strömavbrott?

Om strömmen går ut i ditt hus följer du grundläggande regler för livsmedelssäkerhet. Förgänglig mat är säker vid rumstemperatur i 2 timmar när temperaturen är under 80 grader F. Över den temperaturen har du bara en timme innan bakterier börjar växa i oförkokt mat.

Håll kylskåpet och frysen stängd. Öppna dörrarna så lite som möjligt. Ett oöppnat kylskåp ska hålla maten kall i upp till fyra timmar; du kommer fortfarande att behöva utvärdera varje objekt individuellt när strömmen återkommer.

En frys som är halv full bör hålla matfryst i 24 timmar; en full frys ska hålla matfryst i 48 timmar. Du kan täcka ditt kylskåp och frys med tjocka filtar för att försöka isolera dem och hålla dem så coola som möjligt. För längre avbrott kan du försöka hitta torris att packa in i din frys, men du måste vidta särskilda försiktighetsåtgärder som hanterar den.

Om strömavbrottet varar längre än 4 timmar, ta bort mjölk, kött och mejeriprodukter från kylskåpet och packa dem i en kylare med mycket is.

Att ha en omedelbar läsmattermometer är avgörande för att bestämma livsmedelssäkerheten när strömmen återkommer. Om kylprodukterna fortfarande ligger under 40 grader ska de vara säkra. Kontrollera om frysta livsmedel fortfarande har iskristaller synliga och att deras temperatur är under 40 grader. Du kan sedan återfria dessa livsmedel, men det kommer troligen att vara någon kvalitetsförlust.

Och kom ihåg den mest grundläggande regeln: När du är osäker, kasta den ut.

Eventuella kostnadsbesparingar du kan få genom att hålla tvivelaktig mat kommer att kosta dig mycket mer när det gäller läkar- och sjukhusräkningar om någon blir sjuk.

Kom ihåg att matlagning ute under strömavbrott på kol- eller gasgrill är ett bra sätt att hålla temperaturen inne i ditt hus så cool som möjligt.

Här är mer viktig information: kolla försäljningsdatum när du handlar och berätta för livsmedelsbutiker om du ser några utgått mat på hyllan. Doppa inte mellan mataffären och din frys eller kylskåp hemma. Använd aldrig mat i burkar som är utbuktande, läckande, rost eller doppat. Tina mat i kylskåpet. Ta alla burksås och gravies till en koka innan du serverar.

Servera inte mat i andra behållare än livsmedel !! Saker som blomkrukor och kullpannor (för Kitty Litter Cake (och även då skulle jag fortfarande använda en stor stekpanna själv) kan endast användas om behållaren är först med foderkänslig material, antingen en annan behållare, eller några lager av plastfolie. Inte bara är många behållare gjorda med bly, men de kan sprutas med bekämpningsmedel i lagret. Var bara säker och välj behållare och servera maträtter.

Om du studerar denna information blir säker mathantering en ingreppad del av dina köksvanor. De är andra naturen till mig! Och jag gillar att laga mat och underhålla mer eftersom jag vet att jag har gjort allt jag kan för att säkerställa att de livsmedel jag tjänar familj och vänner är säkra.

~ Linda