Hur man använder Expandex i glutenfria recept

Vad är Expandex?

Expandex är en glutenfri stärkelse gjord av modifierad tapiokastärkelse. Det är ett vitt, luktfritt, smaklöst pulver, tillverkat av Corn Products International, Westchester, IL. Den innehåller inte vete, råg, korn, havre eller majs och är en certifierad glutenfri produkt.

Tapioka, även kallad kassava eller maniok, är en stärkelse som härrör från roten till den tropiska växten "Manihot esculenta." Det är en smaklös källa till kolhydrater som används i glutenfria recept för att lätta texturen och tjockna såserna.

Vad är modifierad stärkelse?

En modifierad stärkelse är ett naturligt förekommande stärkelse som behandlas för att förändra molekylstrukturen och egenskaperna hos den ursprungliga stärkelsen. Modifierad stärkelse används som förtjockningsmedel, stabilisatorer och kan förbättra hållbarhet, utseende, konsistens och smak av livsmedel.

Tips för bakning med Expandex

Expandex är inte ett 1: 1 ersättning för mjöl som innehåller gluten. Den fungerar bäst när den används som ersättning för en del andra glutenfria stärkelser i glutenfria recept och blandningar.

Glutenfria recept med Expandex:

På Expandex webbplats hittar du 10 Glutenfria Recept med Expandex inklusive:

Var hittar du Expandex:

Förpackad expandex kan köpas direkt från dessa källor och används i formuleringarna av följande glutenfria produkter:

Är Expandex näringsrik ?:

Expandex, som majsstärkelse, potatisstärkelse och arrowrootstärkelse, är främst en källa till raffinerade kolhydrater. Raffinerad stärkelse är en energikälla i form av kalorier.

100 gram / 3,5 gram Expandex Modifierad Tapiokastärkelse innehåller 419 kalorier, 104 gram kolhydrater och 1,2 gram protein.

Kontakta tillverkaren av Expandex:

För mer information om Expandex, maila tillverkaren, Corn Products International på info@cornproducts.com.

Varför använda Expandex?

Om du letar efter ett sätt att förbättra texturen, smak och hållbarhet för dina glutenfria bakverk kan du experimentera med Expandex. Tillsätt det i dina glutenfria mjölblandningar eller prova en av de kommersiella glutenfria mjölblandningarna eller produkterna som innehåller Expandex.

Genom att tillsätta en del Expandex till hemlagade glutenfria mjölblandningar som innehåller näringsrika glutenfria mjöl som bukvete, sorghum, hirs och amarant , kan glutenfria kockar uppnå bättre bakresultat och samtidigt lägga till näringsvärde för gluten- gratis recept.