Vegan Creamy Mushroom Pasta Recept

Creamy och vegan verkar inte gå ihop, men det här receptet gör det möjligt. Pasta rätter är en häftklammer för de flesta amerikanska familjer och den här lägger till en smaskig svampdåsås till det vanliga stallet av alfredo eller tomatbaserade pastasåsar. Denna vegetarisk pasta från Vegan är imponerande för gästerna på grund av dess extra smak, men snabbt att förbereda sig för att vara värdfri. Det är bra för söndagsfamilj middagar och skolmåltider också.

Ingrediensbyte och matlagningstips

Gärna lägg till andra grönsaker till din sås, som färsk spenat eller ångad broccoli för att göra din pasta hjärtligare. Druvtomater och arugula är också bra tillägg för att lägga till färg och konsistens. Ett annat sätt att förbättra denna maträtt är att lägga till färska italienska örter. De kommer att lägga till dessa efter att såsen har lagts till pastaen. Använd finhackad persilja, basilika eller timjan. Om du vill ha mer smaklig smak, lägg till mer vitlök än receptet kräver. Avsluta maträtten med en traditionell salladsalat eller veganbröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med saltat vatten till en koka. Tillsätt pasta och koka tills al dente enligt tillverkarens anvisningar. Töm pastaen och lägg åt sidan.
  2. I en stor sautpanna värms två matskedar av mjölkfri sojamargarin över medelhög värme. Tillsätt vitlök och svamp och koka tills svampen är doftande och mjuk, ca 4 minuter. (Tips: överkaka inte vitlök och svamp, vitlök får inte vara brun och svampen ska inte vara för limp.) Överför svampen och vitlök till en stor skål och lägg åt sidan.
  1. I samma sauta-pan över medelhög värme, värm de återstående två matskedarna sojamargarin och mjölet, vispa hela tiden för att kombinera och undvika att brinna i cirka 45 sekunder till 1 minut. Fortsätt att röra hela tiden, tillsätt gradvis sojamjölken tills blandningen är jämn. Tillsätt mjölkfri gräddfil , salt och peppar och rör om till väl kombinerad. Tillsätt svamp och vitlök till såsen och laga i ca 2 minuter mer.
  2. Ta bort pannan från värme. Lägg pastaen i såsen och kasta till nudlarna. Del pastan på enskilda tallrikar och tillsätt nybakad peppar efter smak. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 659
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 1 822 mg
kolhydrater 104 g
Kostfiber 9 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)