Vaniljbakverk Cream Recept

Pastrygrädde, även känd som crème patissière, används i alla slags desserter, som fyllning för bakverk som gräddepulver (profiteroles), éclairs, frukttartor, som pajfyllning eller mellan lager av en tårta.

Detta konditorivaror recept innehåller smör, som inte alla recept gör, men det gör konditorivarmen lite rikare. Roligt faktum: konditorivaror är verkligen bara pudding gjord med dubbelt så mycket majsstärkelse!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm mjölken i en tungbotten kastrull över låg värme tills det börjar ånga.
  2. Separat, vispa ihop äggulorna, socker och majsstärkelse i en stor skål. Du kommer att vilja whisk riktigt hårt tills konsistensen är tjock och krämig.
  3. När mjölken just har börjat ånga, häll långsamt omkring hälften av mjölken i äggblandningen i en tunn ström medan du blandar kraftigt. Låt resten av mjölken stå i pannan.
  1. Därefter tillsätt den förtjockade äggblandningen tillbaka i pannan med resten av mjölken. Återanvis vispa kraftigt, i 2 till 3 minuter, medan du fortsätter att värma blandningen försiktigt över medium värme tills konditoriväskan är ganska tjock. Men låt det inte brinna.
  2. Avlägsna från värme och vispa i smöret och vanilj. För att kyla, överför konditorivarmen till en skål och sätt sedan den skålen in i en större skål fylld med isvatten. Kyl så här i 30 minuter och kyl sedan konditorivädret tills det är helt kylt. Cirka fyra timmar i kylskåpet är bäst, och det kommer att hålla i kylskåpet i 2 till 3 dagar.
  3. Precis som pudding kommer konditorivaror att utveckla en hud på toppen. För att förhindra detta kan du täcka det med plast med plastfolien tryckt hela vägen ner på bakverkets yta så att ingen luft kommer in.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 452
Totalt fett 20 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 346 mg
Natrium 201 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 0 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)