Hur man tvättar dina händer

När du förbereder mat är en lämplig handtvättrutin väsentlig för att förhindra korskontaminering och begränsa spridningen av bakterier som orsakar matförgiftning .

Men vad är det bästa sättet att tvätta händerna? Det räcker inte att helt enkelt spruta lite vatten på dina händer och kalla dem rent. För att vara säker måste du verkligen ta tid att göra det rätt.

Vad händer när du tvättar dina händer? Du dödar inte bakterierna på dina händer.

Du sköljer dem bara. Likaså dödar vanliga tvål inte bakterier; det löser bara bakterierna ur händerna så att de kan tvättas ner i avloppet.

Här är hur:

 1. Skölj dina händer under det hetaste rinnande vattnet du kan stå - minst 100 ° F.
 2. Tvål upp dina händer - helst med tvål från en tvåldispenser men barsåpen är OK. Nyckeln är att skapa en bra skum.
 3. Skrubba i minst 30 sekunder, se till att dupa upp dina handleds- och underarmområden.
 4. Eftersom du kan gräva dina fingrar i markkött eller ätande deg bör du också rengöra under naglarna. Håll en nagelborste genom handdisken och använd den.
 5. Skölj noggrant, igen, i minst 30 sekunder men längre om det är vad som krävs för att skölja av tvålen.
 6. Använd en ren pappershandduk för att stänga av kranen. Kasta den handduken bort och använd en ny pappershandduk för nästa steg.
 7. Torka händerna med en ren pappershandduk - inte en diskduk eller annan trasa. Varför? Diskdukar hänger runt i köket och torkas på allt, vilket gör dem till ett idealiskt fordon för att sprida bakterier från ett köksredskap eller en yta till en annan - eller på dina nyligen tvättade händer.

tips:

 1. Tvätta händerna efter att du har använt toaletten, före och efter att du rört på rå mat, efter nysning eller hostning, efter att du har tagit ut papperskorgen eller använt någon form av rengöringsmedel - eller i ett ord ofta .
 2. Använd inte en annan kroppsdel, till exempel överarm eller armbåge, för att stänga av kranen. Du kommer bara att förorena din armbåge så. Använd en ren pappershandduk och kasta bort den efteråt.
 1. Undvik, om möjligt, de varmluftshandtorkarna. De kan ibland ha bakterier, som sedan blåses på dina fina rena händer. Inte bra.
 2. Gå heller inte med våta händer. Våta händer är lättare förorenade än torra.

Vad du behöver: