Hur man gör de mest fantastiska burgare

Och nu ska jag berätta hemligheten för att göra fantastiska hamburgare. Egentligen finns det inte bara en enda hemlighet, det finns ungefär fem av dem, och de är inte riktigt hemliga, vad med mig som publicerar dem på internet och allt. Men det är bra. Låt alla i världen njuta av perfekta hamburgare är min känsla.

Observera att jag inte kommer att berätta vad du ska sätta din burgare. Det är så mycket en fråga om personlig smak som jag inte skulle anta.

Plus kan du föreställa dig om jag sa att den bästa burgeren har sagt, avokado, bacon, grillad lök och amerikansk ost på den? Jag garanterar att jag skulle få e-post från människor som klagar på att jag inte nämnde ananas eller chipotle majonnäs eller tapiokalbollar.

Vad jag ska berätta för dig är hur man lagar en hamburgare så att den kommer ut saftigt, smakfullt och saftigt.

1. Börja med det bästa jordnötet

Det första steget är att köpa nötkött med en 80/20 mager-till-fetthalt, som mättes färskt i affären den dagen. Om du kan få 100% nötkött chuck, så mycket desto bättre. Här handlar det mer om hur man köper det bästa nötköttet för dina hamburgare .

Jag skulle nämna här att jag har varit känd för att göra hamburgare med tre delar köttbiff och en del slipad fläsk. Om du försöker detta kanske du undrar varför ingen någonsin berättade för det här innan, och du är välkommen.

2. säsong ansvarigt

Nästa sak du vill göra är att säsja ditt nötkött med Kosher salt och kanske ett eller två andra ingredienser, som nybakad svartpeppar eller vitlökspulver eller Worcestershire sås.

Men gå inte överbord. Och den viktigaste kryddan är saltet. Kom ihåg att om du gör dina hamburgare med nötköttet , kommer de att ha en djup köttig smak som du faktiskt vill kunna smaka. Håll det enkelt.

3. Forma Patties GENTLY

Nu kommer den stora fallgropen för de flesta.

När de går för att bilda pattiesna packar de dem vägen för hårt. Vanligtvis, om du tittar på någon som gör en burgerpatty, är det som att Incredible Hulk krossar en tank med sina nakna händer.

Låt mig försäkra dig om att dessa styrkor, medan ångerinspirerande, kommer att göra att de kokta hamburgarna blir hockeypuckar. Vad du vill göra istället är bara mycket försiktigt formade det kryddade köttet i bollar, och lägg sedan mycket försiktigt de bollarna i patties som är ungefär 3/4 tum till en tum tjock. Tänk dig att du ger ett barn en rygg och du borde ha rätt tryck.

4. Koka den i en gjutjärnspanna

Många människor antar att det bästa sättet att laga en burger är på grillen, men intressant nog är det allra bästa sättet i en gjutjärnspanna . När du lagar en burgare över en grill smälter och fett fettet värdelöst på kolen, vilket innebär att dina ansträngningar att skaffa 80/20 nötkött har varit för intet. Därefter torkar de heta kolarna mer eller mindre ut i köttets yta och du hamnar med en burger som, medan du är OK, är långt ifrån fantastisk.

En gjutjärnspanna, å andra sidan, håller det fett där där det kan belägga med burgaren och ge den en läcker, köttig, fet skinn, samtidigt som den hjälper till att producera en smakfull, nästan krispig exteriör.

Men igen kommer det mesta av det fettet att hamna i pannan. Håll en burk i köket och häll den där, och när burken är full, släng den bara i papperskorgen. Eller låt fettet stelna i pannan, skrapa ut det och överföra det till facket. Men vad du än gör, häll inte det flytande fettet ner i avloppet. Säg mig att du inte gör det. Höger?

Okej, så om gjutjärnet. Det fungerar så bra, och burgersna som är kokta på det sättet är så överlägsen, att på nätterna när det är för varmt att laga inuti, kommer jag att få lite kol och plocka gjutjärnspannan ner på grillen och laga mina hamburgare i stekpannan på grillen. Det fungerar perfekt.

5. Koka burgare hela vägen

Det här är inte riktigt en hemlighet för att göra fantastiska hamburgare, men för att skydda livsmedelssäkerheten måste jag nämna att det är en bra idé att laga dina hamburgare hela vägen .

Jag började när det kom till hamburgare som en rosa-i-mitten kille, men jag kan verkligen inte göra det längre, och jag rekommenderar inte att du gör det heller. Men om du måste, bör du lära dig att mala ditt eget kött . Om du ska konsumera underkokt nötkött, borde du åtminstone veta att det kom ifrån bitar av färskt nötkött, som du själv lagade på stunder tidigare.