Isbollen: Ett enkelt sätt att undvika vattnedrycker

Vattnade drycker är en besvikelse. Vid slutet av en skotsk på klipporna , en Jack och Cola, eller en gin och tonic , smakar du mer vatten än den drink du blandade. Det kan bli så illa att de sista få sipporna kastas och en ny runda hälls.

Problemet är inte med din drink. Frågan är din is storlek och det finns en väldigt enkel lösning. Du behöver bara en större bit is och en isboll är perfekt.

Lösningen: Giant Ice Balls

Issmält är en av anledningarna till att dina "hemlagade" drycker inte smakar så färska som bardrycker . Isen serveras i barer är utformad för att fylla glaset, med utnyttjande av sin maximala kapacitet. Detta håller i sin tur allting svalare längre och förhindrar att isen smälter för tidigt.

Den klassiska kubdesign som är vanligt i hushållsfrysare tillåter inte den effektiva användningen av en glasform så att isen smälter snabbare. Isbollen förhindrar detta problem genom att ge dig en stor klump som avkylar naturligt sig själv och saktar smältan.

Isbollar är perfekta när man dricker räta vätskor på klipporna och för lowball blandade drycker som den svarta ryska . Det är också trevligt att använda isbollar i ispressad kaffe och mjölk eller flaskdrycker som du vill hålla kall och fri från överskott av vatten.

De flesta isbollar är knappt 2 tum i diameter (storleken på en handboll eller racquetball) och de passar in i de flesta highball och lowball glasögon.

3 sätt att göra en isboll

Carving : Carving isbollar är ganska vanliga i Japan.

Det är ett hantverk och det kan ta en expertisbollskärare åtta minuter för att bilda en boll från en solid isbit. Det är en färdighet som tar mycket tålamod (och is) att behärska, så det är inte idealiskt för de flesta bartenders.

Ballonger: Detta enkla trick kom från Bobby "G" Gleason, Master Mixologist för Beam Global Spirits. Allt du behöver är en väska med ballonger, en plats i frysen för att hänga dem när de fylls med vatten och en natt för att låta den "tårformiga" isen frysa .

Ice Ball Moulds: Det tredje alternativet är mycket lättare för hem bartendern, eftersom det helt enkelt använder en isboll mögel. Dessa är populära och lätta att hitta. Generellt har du möjlighet mellan en aluminiummögel / press och en plastmögel.

Ice Ball Press

Aluminium- eller metallformarna kommer faktiskt att bryta ner en stor bit is för att bilda bollen. Mögelens kraft pressar isblocket in i kulformen och skapar ett perfekt avrundat isstycke i minuter med liten eller ingen ansträngning. När du väl har rullat kan du göra över 30 bollar i timmen, men du måste ha ett lager av isblock på färdigt.

Dessa pressar är allmänt tillgängliga och kommer också i olika former. Nackdelen är att de är dyra, säljer för $ 100 eller mer.

Dessutom kan isbollarna inte vara en hel två tums runda.

Plast isbollformar

Plastformarna är mycket mer ekonomiska och säljer ofta för mindre än 30 dollar. Den grundläggande designen är densamma - en tvådelad form som du fyller med vatten - och de kan göra två, fyra eller sex bollar i taget.

Whisky Rounders Ice Ball Maker är ett utmärkt val och det gör sex isbollar samtidigt. Den snygga funktionen med den här är att de övre formarna är separata och en isboll kan avlägsnas efter behov. Andra tvådelade formar, till exempel Charmed Ice Ball Maker, har en topp som är ansluten till varje isboll. Du kommer att vilja ta bort dem alla samtidigt.

Den största nackdelen med plastisbollformarna är den tid det tar att frysa varje uppsättning bollar. Du kommer att vilja behålla ett bra lager och lagra färdiga isbollar i en separat behållare för att du inte ska rinna ut.

Om du också är värd för en fest måste du börja dagar i förväg för att kunna vara tillräckligt redo.

Små isbollar

Om du handlar online för en isbollform ska du vara uppmärksam på mögelns storlek. Det finns många isbrickor, formar och pressar som bara är en redesign av standardkubbrickan. Dessa kommer i huvudsak att göra miniatyrisbollar.

Medan de små isbollarna är trevliga (speciellt för dessa collinsglas) och de är söta för fester, smälter de lika snabbt som din standard isbit. De större isbollarna - de som är ungefär 2 tum och passar i handflatan - är de du vill förhindra vid utspädning av dina drycker.

Hur man fyller en isbollsmatta

Här är några knep för att använda en vanlig tvådelad isbollform för att göra perfekta isbollar:

  1. Separera de två delarna av formen.
  2. Fyll bottenformen till toppen av fälgen (inte bara sfärformen) med destillerat vatten .
  3. Över sinken, placera den övre mögel över botten och tryck ner den. Vattnet som är förskjutet från bottenbrickan fyller sfärens övre del. Eventuellt överskott av vatten kommer ut ur de två lufthålen på toppen.
  4. Sätt din isbollform på en jämn yta i frysen. Om formen lutas, läcker vattnet ut och du kommer inte ha en full boll när den är frusen.
  5. Låt formen sitta ostörd i tre till fem timmar, eller tills den är helt frusen. Tiden beror på hur kall din frys är och där du placerar magasinet inuti det.
    • Den här tiden är ungefär dubbelt så lång som en vanlig isbitfack. Du kommer bli bättre om du kan gå lite längre för att säkerställa att varje boll är helt frusen.
  6. När du är frusen, separera de två delarna av brickan. Om någon av isbollarna håller sig fast i formen, kör kallt vatten över botten av formen och isen ska lossna.
  7. När de är formade kan de frusna isbollarna förvaras i en fryspås eller en skål i frysen tills det behövs. Om du håller på frysningscykeln kan du enkelt få ett dussin eller mer isbollar när som helst.

Långt liv

En isbolls livslängd beror på rummets temperatur, glaset och vätskorna hälls över isen.

Användning av ett kylat glas och kalla ingredienser bidrar till att öka isbollens effektivitet.

I allmänhet kan du få ett par timmar av en enda boll och kunna använda den för två eller tre drycker. Om du tar en drink ute på en varm sommardag kan du få mindre än en timme ut ur den. Ändå är det betydligt bättre än de 15 minuter du får ut ur dina vanliga köksisbitar.