Lätt Traditionellt Nötkött Kyckling Recept

Traditionell nötköttsås är det bästa komplementet till rostbiff och Yorkshire puddingar , Storbritanniens nationalrätt, så varför skulle du någonsin köpa färdig sås när du gör det så lätt och smakar så mycket bättre än vad du kan köpa?

Tricket till stor sås är att använda de läckra panfrukterna från din grill. Då behövs allt du behöver är några enkla ingredienser och din söndagsbröd eller måltidsfat blir omformad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. När stek köttet är kokt, ta det ur ugnen, linda löst i aluminiumfolie och lämna på ena sidan för att vila. Häll bort allt överskott av fett.
  2. Placera stekpannan på spisen över en hög värme tills köttjuice börjar bubbla, se till att inte brinna när det bubblas upp snabbt
  3. Häll i rött vin och skrapa alla juicer från botten av pannan med en träsked eller spatel. Låt detta bubbla tills det reduceras till en klibbig, koncentrerad glasyr. Lämna inte panen obevakad, eftersom reduktionen sker mycket snabbt.
  1. Lägg i förrådet och rör noggrant för att införa den reducerade glasyren.
  2. Torka såsen genom en fin sikta i en kastrull och låt en mild koka och minska med en tredjedel.
  3. När såsen är reducerad, lägg smöret i små bitar, skaka pannan försiktigt tills allt smöret absorberas. Lägga till iskallt smör lägger inte bara på smak, det ger såsen en glansig glans.
  4. Kontrollera resten köttet för att se om det har gett upp mer köttjuice (biff och lamm kommer ofta som köttet slappnar av). Tillsätt dessa juicer i sås och ge det en annan snabbkokning.
  5. Håll värmen tills det behövs, och sätt sedan in i en uppvärmd sås båt.