Crockpot Carnitas Recept: Enkel Slow Cooker Pulled Pork

Carnitas är en mexikansk specialitet av kryddat fläskkött, traditionellt stekt i lard, med en tilltalande blandning av öm och spridda brunade delar. De är stora i smörgåsar, tacos eller som fyllning för ispas eller tamales .

Traditionellt är carnitas från Michoacán i centrala Mexiko smakfullt smaksatt med en antydan av apelsin, lök och ibland några varma örter eller kryddor som kummin, kanel, oregano eller kryddnejlika.

Crockpot Carnitas Recept Made Easy

Detta förenklade recept undviker stekpannan och utnyttjar den långsamma kokarens förmåga att producera mycket ömt kött. Med detta recept kan du laga allt på natten före och placera i långsam spis innan du lämnar dig för arbete. När du väl har kommit hem, kommer det läckra doften av det mest ömda fläsket att du klappar dig själv på baksidan. Innan du gräver i, krossa köttet och ge det en snabb resa under köttfärjan i slutet för att producera det karamelliserade, bruna köttet som karakteriserar utmärkt carnitas .

Servera med en klämma av lime och koriander. Du kan också välja att servera med en bädd av ris och sidan av bönor istället för att servera i en tortilla som en taco eller i en smörgås. Glöm inte den färska salsan och nästa gång överväga att göra en dubbel sats eftersom denna maträtt tenderar att gå fort.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort överskottsfett från fläsk. Inget behov av att ta bort allt fettet - bara de riktigt stora bitarna. Skär fläskköttet i 3 eller 4 bitar och sprinkla överallt med salt och peppar.
  2. Placera alla ingredienser i crockpotten och laga på lågt i ca 7-8 timmar, eller tills fläsk är mycket ömt och kan dras enkelt ut med en gaffel. Alternativt kan du laga mat på högt i 4-5 timmar.
  3. Rikta en rimmad bakplåt med folie. Förvärm pannan.
  1. Skaka fläskköttet och lägg in på bakplåten. Häll såsen från crockpotten över fläsk och blanda försiktigt.
  2. Brött kött, vrid en gång till brun och karamelliserad runt kanterna, eller önskad mängd (ca 5 minuter). Var noga med att titta på ugnen och dra ut brickan snabbt efter karamellisering så att den inte torkar ut.
  3. Servera omedelbart med varma ris, bönor och tortillor. Garnera plåten med en klämma av lime och hackad koriander om du har till hands.