Peach Cooking Tips och tips

Persikahuden avlägsnas lätt genom blanchering

Persikor är läckra ätta fräscha, men de är också underbara i kokta rätter, både söta och salta.

• Skomakare, paj och Melba är de mest kända disken med persikor. Peach Melba skapades av den berömda franska kocken Escoffier till ära av den australiensiska operasångaren Nellie Melba. Det grundläggande melba receptet består av hälften av en persikostångad i sirap, toppad med vaniljglass och garnerad med hallonpuré.

Detta recept har anpassats för att användas med många olika frukter. Andra populära persikaanvändningar inkluderar gelé, sylt, glass, fruktskinn, likör och brandy.

• Även om den fuzzy huden är perfekt ätbar blir det svårt när det kokas. För att avlägsna huden, blanchera i kokande vatten i en minut och kasta omedelbart i kallt vatten för att sluta laga processen. Huden ska lätt glida av. Låt dem inte suga i vattnet.

• Nektariner, aprikoser , plommon , pluots, körsbär eller mango kan ersättas med persikor lika mycket i de flesta recept.

• Köttet av persikor kommer att mörkas med exponering för luft, så de måste kokas eller ätas omedelbart när de har klippts eller behandlats ytterligare. Mörkningen kan försämras genom att doppa de skurna bitarna i en sur saft av citrus eller ananas , antingen utspädd med vatten eller full styrka. För söta rätter kan du föredra att använda ananas eller apelsinjuice som syra istället för mer citron eller saft.

För salta rätter är vanligtvis citron eller lime vanligt.

• Tvätta persikor tar bort det mesta av fuzzet.

Ricottaost , mascarponeost och härdad kött är alla utmärkta i kombination med persikor. För en enkel, men elegant efterrätt, prova vaniljbönsglass toppad med skivade persikor och en generös strö av Grand Marnier eller apelsinlikör.

Mer om persikor:

Val av persika och lagring
• Fettberedningstips
Ferska sorter
Persika ekvivalenter och substitutioner
Persikor och hälsa

Peach Legend och Lore

kokböcker

Stenfrukt: Körsbär, Nektariner, Aprikoser, Plommon, Persikor
Chez Panisse Frukt
Bondeens fru Guide till fantastiska frukter och bär
San Francisco Ferry Plaza Farmers Market Cookbook
Fler kakor