Persika ekvivalenter och substitutioner

Hur många persikor behöver du för ditt recept?

Den fuzzy persiken är närmast identifierad med Deep South, särskilt Georgien. Dess saftiga, söta, doftande kött är en favorit i pajer, bakverk och desserter, men kreativa kockar har funnit fantastiska användningsområden för persiken i en mängd olika salta rätter, inklusive de med fjäderfä, fläsk och skaldjur.

I många recept anger ingredienslistan persika mätningar i pounds, eller om skivad, hackad eller renad, är mängden vanligtvis i koppar.

Men hur vet du hur många persikor är i ett pund, eller hur många persikor är lika med mängden skivade persikor? Kanske kräver receptet en persikpuré. Alla dessa mätningar kan leda till förvirring och andra gissningar. Du kan också stubbe om receptet anger färskt och du har bara konserverat eller fryst. Att veta några grundläggande ekvivalenter gör att du kan laga och baka med vilken typ av persikor du har till hands.

Peach Weight Equivalents

Om du inte äger en köksskala kan det vara svårt att bestämma hur många persikor som finns i ett pund. I allmänhet, när ditt recept kräver 1 pund persikor, kan du använda:

Naturligtvis är dessa ekvivalenter ungefärliga eftersom persikor varierar i storlek, men det ger dig en plats att börja.

Konvertera färska hela persikor till koppar

Så peach tårtan du ringer för 2 koppar skivad färska persikor.

Hur många persikor behöver du köpa? Oavsett om du är i mataffären eller på en böndermarknad, stirrar du på rader färska persikor, eftersom du vet att några grundläggande ekvivalenter hjälper dig att planera för dina favoritrecept.

Cirka 2 medelstora persikor 1 kopp skivad persikor
1 1/2 till 2 medelstora persikor 1 kopp hackad persikor
Cirka 4 medelstora persikor 1 kopp persikpuré

Färskt till burk, fruset och torkat ekvivalenter

Kanske är persikor inte på säsongen, eller det här är ett sista minuten recept och allt du har är konserverat. Kanske är du inte en fan av den fuzzy fruktens höga prislapp denna tid på året. Oavsett anledningen kan det vara bekvämt att använda de konserverade, frysta och torkade persikorna du har runt huset i recept, så länge du vet hur du byter ut olika former för varandra.

1 kopp skivad persikor 10 uns frysta persikor
6 till 10 skivade persikor 1 (16 uns) kan persikor
2 koppar skivade persikor 1 (16 uns) kan persikor
2 3/4 koppar persikor 1 pund torkade persikor
5 1/4 koppar kokta persikor 1 pund torkade persikor

Peach Selection och Storage Tips

Förutom att du använder rätt mängd frukt i ditt recept, vill du också vara säker på att dina persikor är redo för matlagning, vilket betyder att de är söta, saftiga och mogna (inte för hårda eller för mjuka). Även om vi får se persikor i affären året runt är toppsäsongen i juli och augusti när du hittar den bästa frukosten. Du vill ha en persika som är fri från några fläckar, som kommer att ge lite när du trycker försiktigt, och det har en söt doft.

Eftersom persikor är mycket ömtåliga, är det viktigt att du köper dem några dagar innan du planerar att använda dem.

Persikor kan lagras vid rumstemperatur i tre till fyra dagar - var noga med att ge varje bit frukt någon plats så att luften kan cirkulera. Om dina persikor verkar mogna för snabbt, placera dem i en plastpåse i kylskåpet för en dag för att sakta ner processen. Om de inte mjukas upp snabbt nog, placera i en papperspåse stansad med hål - tillsammans med ett äpple eller banan om du vill - och kontrollera dem ofta, eftersom de kan gå från svår till mjuk över natten.

I de flesta fall kan nektariner ersättas med persikor i lika stor utsträckning. Du kan också överväga aprikoser, plommon och pluots som byte men receptet kommer att bli ganska annorlunda än vad som är tänkt.