Korvhöljen

Natur vs Syntetisk, liksom andra alternativ

Korvlänkar är en blandning av kött, fett, kryddor och ibland fyllmedel som packas in i ett hölje och sedan binds eller vridas med intervaller för att skapa individuella länkar. Traditionellt är länk korv fylld i naturliga höljen gjorda av djurens tarmar, men konstgjorda höljen finns också på marknaden. Numera använder de flesta kommersiella korvar syntetiska höljen. Innan du gör dina egna korvlänkar-eller bara vill veta vad du äter-lär dig om skillnaderna mellan naturliga och konstgjorda höljen.

Naturhöljen

Det naturliga höljets ursprung kan ha börjat omkring 4000 BC där kokt kött fylldes i en get, men idag tillverkas naturliga höljen av submukosa, ett lager (som består av naturligt förekommande kollagen) hos ett gårdens tarm. Tarmarna kommer främst från grisar, nötkreatur, get, får och ibland en häst. Denna metod för inkapsling av korv har funnits i århundraden - även om maskiner har ersatt behovet av att rengöra tarmarna för hand före användning - och är den enda formen av hölje som kan användas i ekologisk korvproduktion.

Fördelarna med det naturliga höljet är smak och visuell överklagning. Eftersom det naturliga höljet andas, resulterar det i en djupare smak och rikedom i korven. Rökning och matlagning smaker kan genomtränga höljet och införa köttet. Och eftersom höljena är alla naturliga är korvarna väldigt naturliga och är något oregelbundna i form och storlek.

Syntetiska höljen

Konstgjord korvhölje kan tillverkas av material som kollagen, cellulosa och plast och kan inte alltid vara ätbara. Kollagenhöljen har varit längst och produceras från djurkollagen, mestadels från korens och grisens hudar. Ibland ingår ben och senor, och höljena kan också tillverkas av fjäderfä och fisk.

Ett billigt val, kollagenhöljen är enklare att använda än naturliga höljen eftersom de ger bättre vikt och storlekskontroll av korven.

Cellulosa höljen är gjorda av viskos, ett material som består av cellulosa från trämassa eller bomullsplintar (fibrerna som klämmer fast vid bomullsfrön efter att ha separerats från bomullen). Dessa höljen är starka och rena och genomträngliga för att röka. de avskalas efter tillagning. Plasthöljen är inte ätbara, och eftersom de är ogenomträngliga används de för icke-rökt, högavkastande produkter.

Några konstgjorda höljen kräver blötläggning i varmt kranvatten före användning och måste punkteras med en knivpunkt före fyllning för att eliminera luftfickor. Fördelarna med att använda syntetiska höljen är deras styrka och enhetlighet.

Alternativa höljen

Om du inte har tillgång till naturliga eller konstgjorda höljen, eller bara inte vill använda dem men ändå vill göra korvlänkar, kan du göra höljen från band av muslin. För att bilda höljen ca 1 1/2 tum i diameter skär klippen ca 6 tum bred och 16 tum lång. Vik i längden och sy ihop kanterna för att bilda rör.

Om du inte använder höljen alls kan du fortfarande skapa länkar genom att rulla upp blandningen i folie eller plastfolie och kylning tills det är fast.

Du måste lägga till ett bindemedel (brödsmulor, sojaproteinkoncentrat, etc.) till korvblandningen, normalt 5 till 10 procent av blandningen, för att hålla köttet från att separera under tillagningen.