Lemon Thyme Pork tenderloin

Lemon Thyme Pork tenderloin är ett underbart recept för underhållande. Det är så enkelt, och har den mest fantastiska smaken och fuktig och öm textur. Se till att du köper fläskfilé , inte en fläskfilé.

När du köper fläskköttet, se till att det inte har marinerats. Pork tenderloin kommer i många olika smaker dessa dagar, från chili till Tex Mex till basilika och örter. Köp en vanlig smörgås för detta recept, eller smakerna blir för intensiva.

Att trimma en fläskfilé måste du ta bort silverskinnet. Det är ett tunt, nästan genomskinligt lager av fett på köttet som inte smälter när köttet är kokt. Börja skära bort silverskinnet med en kniv, använd sedan en pappershandduk för att förstå den och använd kniven för att skära av köttet. Kassera silverskinnet och trim bort eventuellt synligt fett.

Citronsaften i detta recept är surt och gör fläsket ännu mer ömt. Låt inte köttet marinera längre än 24 timmar eller det kan bli grumligt.

Servera detta recept med en ris pilaf, några blandade grönsaker och en grön sallad för en utsökt middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Smörj in marmeladen överallt med en gaffel och placera den i bakfat.

2. Blanda resterande ingredienser och häll över fläsk.

3. Täck och marinera i kylskåpet i 2-24 timmar, vrid svin en eller två gånger. Eller bara låt svin marinera vid rumstemperatur i 15 minuter.

4. När du är redo att laga mat, förvärm ugnen till 350 grader F.

5. Placera de två smörgåsarna på grunt bakpanna, minst 2 "från varandra.

6. Skoka i 35-40 minuter tills fläsk registrerar 145 grader F på kötttermometer.

Låt stå 5 minuter, sedan skiva för att servera. Fläsk kommer att vara ljusrosa i mitten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 339
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 126 mg
Natrium 97 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)