Polsk Roast Duck With Apples Recept - Kaczka Pieczona z Jabłkami

Detta enkla recept på Roast Duck with Apples eller Kaczka Pieczona z Jabłkami är från Beata Zatorskas och Simon Target's (Tabula Books, 2011).

Zatorska säger om denna populära, traditionella polska skålen "... [det är som] lätt att steka en anka hemma som en kyckling. Roast duck går fint med en flaska torrt rött vin."

Jag har mina egna minnen från min polska mormor som bär hem en levande anka som är insvept i slaktarens papper, huvudet och fötterna sticker ut. Mycket till min rädsla blev mitt nya husdjur snart andas blodsoppa som kallas czarnina .

Här är ett större foto av polsk rosta duck med äpplen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 475F / 240C. Skölj anka med vatten och klappa torrt. Fyller hålrummet med äppelbitarna. Gnugga huden väl med marjoram, vitlök, salt och peppar. Placera på en stor tallrik, täck och lämna i 45 minuter för att marinera.

  2. Placera anden i ett stekbräda. Samla in någon marinad kvar i plattan och tillsätt lite mer vatten för att kompensera 1 kopp vätska. Häll denna vätska runt ankan i stekbrickan, inte över den eller du kommer att tvätta av marinaden.

  1. Skaka anka upptäckt i 10 minuter, minska sedan värmen till 325F / 162C och baka i 2 timmar. Varje 30 minuter eller så, använd en fin spett för att genomborra andhudet med hål för att släppa dess saft och basta sedan anden med vätskan som samlar i botten av pannan.

  2. Tvätta potatisarna och skära dem i halvor eller kvartaler (det behöver inte hälla dem). När ankan fortfarande har ca 1 timme att laga mat, salta potatiserna, lägg dem i brickan med ankan och strö med karvägenfrön. De bör börja steka försiktigt i ankafettet. När du bastar andan, vänd potatiserna, se till att de är väl täckta med andasjuice. Lägg till en annan strö av karvägen frön om du vill.

  3. Ankan ska vara så väl kokad att den enkelt kan dras och serveras i bitar. Det är inte kul att försöka skära en anka.
Här är fler recept från "Rose Petal Jam":
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2001
Totalt fett 145 g
Mättat fett 49 g
Omättat fett 66 g
Kolesterol 429 mg
Natrium 331 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 8 g
Protein 105 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)