Hur man gör den perfekta 5-minuters omelet

Vissa människor skrämmas av omeletter, men lita på oss: om du kan göra äggröra , kan du göra en omelett.

Du bör alltid göra en omelett i en nonstick-pan. Det bästa valet för en 2-äggomellett är en 8-tums omelettpanna, speciellt när du först lär dig. Men någon nonstick sauté pan kommer att göra så länge det är runt med sluttande sidor och mellan 6 inches och 10 inches i diameter.

Men försök inte göra en 3-ägg omelet i en mindre panna. När du har behärskat tekniken kan du flytta upp till en 3-äggomellett, men du vill använda en 10-tums omelettpanel för det. (Här är en uppsättning som innehåller en 8-tums och en 10-tums pan.) Du bör också alltid använda en värmebeständig silikonspatel så att den inte smälter och så att du inte kliar på din nonstick-pan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Spricka äggen i en glasskål och slå dem tills de blir svagt gul färg.
  2. Värm en tungbotten nonstick sauté pan över medium låg värme. Tillsätt smöret och låt det smälta.
  3. Lägg mjölken i ägget och krydda med salt och vitpeppar. Ta sedan din visp och visp som galen. Du kommer att vilja svettas här. Om du inte är redo för det, kan du använda en elapparat eller monteringsblandare med whisk attachment. Oavsett vilken enhet du använder, försöker du slå så mycket luft som möjligt i ägget.
  1. När smöret i pannan är tillräckligt varmt för att göra en droppe vattenhiss, häll i ägget. Rör inte! Låt ägget laga mat i upp till en minut eller tills botten börjar ställa in.
  2. Med en värmebeständig gummispatel, tryck försiktigt en kant av ägget i mitten av pannan medan du lutar pannan så att det fortfarande flytande ägget kan strömma in under. Upprepa med de andra kanterna tills det inte finns någon vätska kvar.
  3. Dina ägg ska nu likna en ljusgul pannkaka, som lätt skulle glida runt på nonstickytan. Om det sitter fast, lossa det med din spatel.
  4. Vänd försiktigt äggpannkaka över, använd din spatel för att underlätta om det behövs. Koka i ytterligare några sekunder, eller tills det inte finns något okokt ägg kvar.
  5. Om du lägger till några andra ingredienser, är det dags att göra det. (Se nedan.) Skeda fyllningen över mitten av ägget i rak linje.
  6. Med din spatel lyfter du en kant av ägget och vikar den över och över, så att kanterna stiger uppåt. Koka i en minut eller så, men överkök inte eller låt ägget bli brun. Om det behövs kan du vända hela omelet för att laga toppen i 30 sekunder eller så. Låt det inte bli brunt.
  7. Överför försiktigt omelet till en tallrik. Garnera med hackade färska örter om så önskas.

Fyllningsalternativ för omelett

Det finns ingen gräns för antalet fyllningar du kan använda med detta grundläggande omelet recept. Några påfyllningsförslag inkluderar:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 383
Totalt fett 35 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 481 mg
Natrium 175 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)