Ett recept på Gulgulas (Indian Banana Fritters)

Letar du efter ett nytt sätt att njuta av bananer eller att komma in i indisk mat ? Gulgulas, eller indiska bananfritterar, är den perfekta användningen för överdrivna bananer som annars skulle kastas i soporna, precis som du skulle använda för bananbröd.

Här är ett tips om du har överdrivna bananer och är inte redo att göra Gulgulas: täcka dem i plastfolie och frys dem. Ta sedan ut dem när du är redo att göra de indiska bananfritterarna.

Denna måltids stekt natur gör det inte en daglig skål - men det kan vara en behandling för speciella tillfällen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ihop en stor skål med mosade bananer, socker, saunf , ägg, vanilj, kanel och mjölk. Rör om att blanda allt bra, se till att sockret löser sig helt.
  2. Blanda hela vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
  3. Använd en visp, långsamt och lite åt gången, tillsätt hela mjölblandningen till banan-ägg-mjölkblandningen. Blanda väl för att det inte finns några klumpar, eller så få som du kan klara! Du vill sluta med en smet som är riktigt tjock. Du kanske behöver lite mer helmjöl för att uppnå denna konsistens.
  1. Värm matolja / solros / canola matolja i en stekpanna på medium värme. Du vet att oljan är uppvärmd till den temperatur du behöver för att steka Gulgulas när du släpper en liten bit av smeten i det och smeten flyter upp till ytan men ändrar inte färgen ännu.
  2. När oljan är klar, använd en matsked för att skopa upp och släpp en sked smet i den heta oljan. Överfyll inte pannan eftersom Gulgulas kommer att hålla fast vid varandra och bli skadade.
  3. Använd en slitssked för att vrida fritteren då och då. Stek tills de är gyllene överallt. Dra sedan av med en skivad sked och lägg på kökshandduk för att ta bort det mesta av oljan.
  4. Servera medan det fortfarande är varmt med en ångande kopp masala chai!

Tips: För en annan liten bit av dekadens, damm Gulgulas med konditor socker innan du serverar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 48
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 21 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)