En oemotståndlig familjevänlig ostskiva

Många av oss upplever ost från snabbköpet, antingen från mejeripassagen, eller till och med om det är från gourmetavsnittet, skärs det i kilar och lindas i plast. Jag är ett stort fan av dessa påsar med förkrossad ost, och kunde inte göra utan dem på upptagen veckodag. Men när du sätter ihop en fantastisk ostfack för underhållande, så vill du utforska lite längre.

Om du har chansen att besöka en osttillverkad mejeriprodukt med dina barn är det en fantastisk upplevelse. Efter processen från mjölk till ost med dina barn kommer att ge dem (och du kan du satsa på det!) En nyfundad uppskattning av hur ost görs, speciellt artisanala ostar. Eller få dem att fråga en ost göra några frågor på en bondmarknad, eller ens besöka en riktig ostaffär eller ostdisken i en high end-stormarknad. De flesta cheesemongers är mycket kunniga, gärna svara på frågor, och alltid glada att erbjuda prov till en spirande turofil!

Detta är en mycket tillgänglig, men fortfarande mycket sofistikerad ostfett med fyra helt olika ostar, så du kan få en fin variation. Beskrivningarna sörjer med osten längst ner till höger och går moturs. Om du smakar i denna ordning, flyttar ostarna från mildare till starkare, vilket är hur de flesta ostpersonal rekommenderar att prova en progression av ost för att uppleva den perfekta smaken av varje.

  1. Fromager D 'Affinois Min familj älskar ingenting annat än en rinnande, krämig ost, och den här fick oss att ta tag i kniven. Dess smak är mycket mild, och smörgås är det bästa sättet att beskriva det, både i textur och smak. Det är en dubbelkräm, men om du är bekant med mjukost, tror du att den har mer av en trippelkräms konsistens, även om dess fetthalt är lite lägre. Skallen är mild i både smak och konsistens - om du försöker få dina barn att förstå att det inte bara är okej att äta skallen, det är gott (och att föredra för resten av publiken, som inte vill se en skopa mjukost på serveringsfatet), det här är en stor ost som används för att göra det. Det kommer också i en version med lite sprinkling av tryffel hela tiden (smaken är väldigt ömtålig, inte överväldigande alls) och en vitlökskrudsort.
  1. Vermont Creamery Bonne Bouche Detta är en åldrig getost som har vunnit många utmärkelser, och många fler fans, från en New England goat cheese virtuouso. Det får sin inspiration från ost av frankrike i Loire Valley. Bonne Bouche betyder "god mun" och det är en exakt beskrivning av hur du kommer att känna efter provsmakning. Ashallen är superljus och eftersom den inte har åldrats länge, har den en mild, trevlig jästsmak. Den krämiga inredningen blir mjukare och mer smakfull som den åldrar. Några skivor prosciutto och några bitar av baguette är fantastiska med denna ost.
  2. Uplands Ost, Pleasant Ridge Reserve Denna prisbelönta ost är gjord i traditionen av alperna som Gruyere och Beaufort. Det görs endast under månaderna från maj till oktober när korna kan äta färskt betesmark, eftersom producenterna betalar gräsmatad råmjölk där osten är gjord för sin enastående smak. Några år kan de göra mer ost än andra. Det är bara en del av hur de producerar sin produkt. Det är en mycket tillgänglig ost, både i konsistens och smak.
  3. Castello danska blå traditionell Ostälskare känner alltid att ingen ostbräda är komplett utan en blåost. Detta är en klassisk, fullhållfast blå, kraftigt pikant och lite salt. Tänk på att servera detta med fikon, päron, oliver, nötter och ett fullmatat bröd.