Serbian Coleslaw Recept

I detta recept på serbisk coleslaw används ättika och olja för att klä den strimlade kål istället för gräddfil, majonnäs eller tung grädde.

Det är en perfekt varmvädersalat eftersom rädslan för majonnäs sitter ute i värmen och orsakar matburna sjukdomar är en mögelpunkt.

Vissa kockar lägger till strimlad morot medan andra lämnar det helt. Som med recept av denna typ smakar skålen bättre när det görs flera timmar eller till och med en dag framåt. Köp krossad kål och morötter för att spara tid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kasta ihop en kål, morötter, lök och persilja i en stor skål.
  2. I en separat liten skål, kombinera noggrant oljan, socker, ättika, selleri frö, salt, vitpeppar och citronsaft.
  3. Kasta med kålblandning tills den är väl belagd.
  4. Kyl, täckt, i minst 3 timmar eller över natten. När du är redo att servera, blanda coleslaw och justera kryddor.

Mer serbiska picknickmatar

Här är en annan sallad baserad på ättika och olja i stället för majonnäs- serbisk potatisallad - det serveras ofta tillsammans med serbiska gröna bönor i kyrkans picnics och gris och lammbröd.

Du skulle förmodligen också se serbiska shishkebabs , serbiska korv , serbiska hamburgare och serbiska nötterull till efterrätt.

Utomhuslagning, grillning och spritrödning är traditionella former av matberedning bland serber som behandlar fest som ett livsfirande.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 29
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 408 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)