Lätt franskt Beef Burgund Recept

Beef Burgundy är en klassisk fransk gryta och är vanligtvis en lugn helgmiddag när du har tid att simma ingredienserna i timmar i slutet och fylla huset med doften av en utsökt familjemål. Inte så med detta enkla biffbröd recept, den här, otroligt, tar bara nittio minuter, börjar att slutföra, och det inkluderar prep tid också.

Så nu finns det ingen anledning att inte njuta av den lugnande smaken av klassisk biffbourguignon när som helst med denna enkla process och har timmar kvar för att koppla av eller gå på en promenad. Om du har tid, är det klassiska Beef Burgundy Receptet fortfarande värt tiden, smakerna är djupare och rikare. Så ha det bästa av båda. Du väljer.

Beef Burgundy heter Boeuf Bourguignon på franska, och många kommer att använda franska termen när man hänvisar till denna läckra gryta.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor kastrull över hög värme, laga bacon tills det blir skarpt. Överför bacon till en pappershandduksfodrad tallrik för att tömma. Häll alla utom 2 matskedar baconfett från pannan. Smörj lök, morötter och selleri i baconfettet i 5 minuter tills grönsakerna blir mjuka. Överför dem till en skål med en slitssked och lägg den åt sidan för ett ögonblick.

Smörj biffen med salt och peppar och bruna den i det återstående baconfettet.

När alla sidor av nötköttet är bruna, strö da persilja, timjan, rosmarin, allspice och mjöl över nötköttet. Rör i tomatpastaen och koka den kryddta nötköttet i 1 minut.

Lägg till svampen, kokta grönsaker, skarpt bacon, rött vin och köttfärs , sätt i pannan med biffen, och koka sedan blandningen över låg värme, täckt, i 1 timme och 15 minuter. Biffen Bourgogne är gjort när köttet och grönsakerna är ömma och såsen är tjock.

Även om det här är snabbversionen och redo att äta dagen den är gjord, kommer den att rika genom att vara kvar över natten och återuppvärmd och ätit nästa dag.

Detta enkla biff Burgund recept ger 4 till 6 portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 279
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 457 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)