Luscious, Creamy Spaghetti Carbonara

Italienarna gör karbonara med guanciale, vilket är ett slags bacon av härdade fläskkinnar, men du kan ersätta pancetta, som som vanlig bacon är från fläskmagen eller bara använda bacon. Guanciale är inte vanligtvis rökt, så använd inte rökt bacon för den mest klassiska smaken.

Även om receptet säger "spaghetti", kan du göra detta carbonara recept med penne eller fettuccine eller bucatini .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll en stor sopppanna med kallt vatten och tillsätt en handfull eller så kosher salt . Rör och smak; Det ska smaka som havsvatten. Täck krukan och värm upp vattnet tills det kokar.
  2. Tillsätt den tärnade baconen i en kall sautépanna och koka långsamt över låg värme i 10 till 15 minuter eller tills det är skarpt. Ta bort bacon från pannan och dränera på pappershanddukar.
  3. Släpp spaghetti i kokande saltat vatten och koka enligt förpackningsinstruktioner, ca 6 till 9 minuter eller tills al dente , eller anbud men fortfarande fast vid biten.
  1. Medan pastakokarna kombinerar ägg, ost, grädde och olivolja i en skål och slår med en vispa tills de är helt blandade.
  2. Skrupa ut 1/2 kopp pastavattnet och sätt det åt sidan. Töm pastaen och sätt tillbaka den i potten tillsammans med bacon. Med potten av värmen, tillsätt ägget och gräddeblandningen och rör om det är så gott som såsen tjocknar upp. Du kan anpassa konsistensen med vissa reserverade pastavatten.
  3. Överför till serveringskålar och garnera med hackad persilja och nybakad svartpeppar. Servera genast, med ytterligare riven ost om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 950
Totalt fett 43 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 310 mg
Natrium 1,252 mg
kolhydrater 87 g
Kostfiber 4 g
Protein 49 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)