Colombianska Empanadas - Fried Empanadas med nötkött och Potatisfyllning

Dessa unika och välsmakande empanadas har en yttre skorpa gjord med masarepa, den förkokta majsmjöl som används för att göra arepas . Fyllningen är stewed beef (eller fläsk) och potatis kryddat med hogao .

Att steka på dessa empanadas ger dem en krispig exteriör, men cornmeal bakverk är utsökt krämig och mjuk på insidan. Det är traditionellt att servera dessa empanadas med kryddig aji sås , men jag gillar dem också med chili ranchsås .

Du kan göra empanadas i förväg och kyla dem tills du är redo att steka dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förbered hogao: Värm olivolja i en stor lagerpotte. Tillsätt vitlök, tomat, lök, kummin, goya krydda och koriander och sauté över medium värme, rör om tills löken är mycket mjuk (ca 12-15 minuter). Smaka med salt och peppar.

 2. Ta bort hogao från grytan och lägg åt sidan i en separat skål. Tillsätt köttbubblor i krukan.

 3. Skiv biffen i remsor och lägg till potten. Täck köttet med vatten och koka upp det.

 1. Smäll biffen till mycket öm när du piercas med en gaffel, ungefär en timme.

 2. Skala och kvart potatis och lägg till biffen, tillsätt mer vatten om det behövs för att täcka potatisen. Simma tills potatisen är mycket öm. Ta bort potten från värme och låt köttet och potatisna svalna i buljongen.

 3. Ta bort kött och potatis i en separat skål och lägg åt sidan. Städra buljongen i en stor mätkopp och reservera.

 4. Placera masarepa i en stor skål. Rör 1 kopp av den reserverade buljongen i masarepa tillsammans med 2 1/4 kopp varmt vatten och 2 tsk socker.

 5. Säsongblandning med salt och peppar och lägg till i 10 minuter.

 6. Haka fin kött och potatis. Stir den reserverade hogaoen i kött och potatis och blanda noggrant, tillsätt lite av köttbuljongen och låt potatisen masha lite.

 7. Rulla masarepa deg i ca 40 golfbollstorlekbollar.

 8. Arbeta med en boll av deg åt gången, platta varje boll i en 4 tums cirkel mellan 2 ark plastfolie. Placera en tesked eller så om att fylla i mitten av degcirkeln och vika cirkeln i halv för att göra en halvmåneform som omsluter fyllningen. Täta kanterna med fingrarna. Upprepa med alla bollar av deg.

 9. Förvärm vegetabilisk olja till 350 grader. Smaka empanadas i satser tills de är guldbruna (ca 5 minuter). Tappa på pappershanddukar. Servera empanadas varm med aji sås.

Obs! Du kan forma empanadorna en dag framåt och kyla dem tills du är redo att steka. När empanadas är lagade, håll dem varma i en 200 graders ugn tills de är redo att servera.