Vad är Puff Pastry?

Tips och tricks för att arbeta med denna smöriga, fläckiga bakverkdeg

Puff pastry är en underbar produkt som är lätt, buttery, fläckig och användbar för att göra både söta och salta rätter, från aptitretare till huvudrätter till desserter .

Det är också otroligt enkelt, tillverkat av endast tre ingredienser: mjöl , smör och salt. Ändå kan det stiga upp till åtta gånger degens tjocklek, utan något tillsatt tillsatsmedel.

Hur Puff Pastry Stiger

Puff konditorivaror görs genom att blanda upp en enkel deg mjöl och vatten, placera sedan en smörbunke ovanpå, vika degen över smöret och rulla den platt.

Genom att upprepa rullande och vikning, med användning av en av två grundläggande tekniker, kommer den färdiga degen att innehålla uppåt av 1000 lager.

När du bakar det, ger vattnet i degen och i smöret en skur av ånga som puffar upp skikten. Det är separeringen av dessa hundratals lager som ger konditoriet sin ljusa, fläckiga struktur.

Behöver du göra din egen Puff Pastry?

Att göra puff bakverk är enkelt. Men innan du når din rullande stift , kom ihåg det enkla betyder inte lätt .

För det första är den rullande tekniken som krävs för att bilda de 1000 plus skikten ganska utarbetad. Skikten behöver vikas på ett visst sätt, vanligtvis i antingen en tredelad eller en fyrfaldig teknik som upprepas flera gånger.

Dessutom, eftersom smöret måste vara kallt, tar det mycket tryck för att rulla det platt. Dessutom måste degen kyla in mellan varje runda rullning och vikning. Således är inte bara ansträngningen fysiskt krävande, det är också tidskrävande.

Krävande, repetitivt arbete på det sättet är exakt vad maskinerna uppfanns för. Maskinen kan rulla ut arken helt jämnt, med smöret fördelat jämnt överallt och så vidare. Kort sagt, om du inte är på kulinarisk skola eller tycker om att ta på nya kulinariska strävanden behöver du inte göra ditt eget puffdekor.

Använda Frosset Puff Pastry

Vilket innebär att du kan använda butikskött, fryst puffdekor! Produkterna i mataffären är helt bra.

Frysta blöta bakverk kommer i lakan, som du måste tina innan du använder. Det viktigaste att komma ihåg är att tina det i kylskåpet över natten. Vissa människor kommer att råda dig att låta det avfrostas vid rumstemperatur, men det kommer bara att ge dig frustration.

Det beror på att frysta blöta bakverk lakan vikas, vanligen i tredjedelar eller i halva. Om du försöker tina det vid rumstemperatur kommer du antingen att öppna arken för tidigt, och de kommer att bryta; eller du väntar tills de är helt tinade, då kommer bladen att vara för klibbiga att arbeta med.

Undvik denna förvärring och tina det i kylskåpet natten innan.

Arbeta med Puff Pastry

Utöver det är de två viktigaste tipsen för puffdekor att hålla degen sval och dammar arbetsytan med mjöl .

Att hålla degen sval gör att den inte kommer att hålla ihop och är lätt att skära. För detta ändamål behåll din puff konditorivug i kylskåpet tills du är redo att använda den; ta ut bara vad du planerar att arbeta med just då; och returnera den till kylskåpet tills du är redo att baka den.

Dammar din arbetsyta med mjöl är att förhindra att degen stannar. Kom ihåg att damma även din rullapp.

Med tanke på valspetsar är det bra att rulla ut lakorna lite beroende på vad du gör, och varje recept ska ange hur smidig degen behöver utrullas. Men under alla omständigheter är det inte rådvänligt att rulla det tunnare än 1/8 tum, eftersom du kommer att sluta squashing lagren tillsammans, och ditt bakverk kommer inte att stiga ordentligt.

Observera också att även om du klarar av att fylla den utan att bryta, har lakorna fortfarande sömmar längs viklinjerna. Du kan försöka rulla ut dem, speciellt när du förbereder något stort som nötkött Wellington eller bakad brie . Med mindre föremål, som konditorivaror , palmier eller miniatyrhästar, kan du använda sömmarna som skärande ledare.

Cutting Puff Pastry

Något annat att tänka på är att klippa ditt blötadekor jämnt och använda ett skarpt blad för att göra det med. Eventuella ojämnheter eller ojämnheter på kanterna på den okokta bakverkdegen blir förstorad åtta gånger när degen slår ut.

Så se till att din kniv eller konditorivaror är skarp (ett pizzahjul är ett bra verktyg). Om du använder runda eller räfflade kutter, kom ihåg att trycka rakt ner och applicera jämnt tryck.

Docking Puff Pastry

Otroligt nog finns det situationer där du kanske inte vill ha ditt blöta bakverk att stiga upp. Om du bakar en puffkakade tårta kanske du vill att kanterna blåses upp, men inte mittregionen under påfyllningarna.

I det här fallet skulle du använda en gaffel för att pricka degens yta i det område där du inte vill att den ska stiga. Dessa små hål tillåter ångan att fly i stället för att puffa upp lagret av konditorivaror. Lyckligtvis, om du arbetar med ett gott recept, kommer det att instruera dig om och var du ska docka bakverket, så du behöver inte räkna ut det själv.

Extra Puff Pastry Tips

Några andra saker du borde inte behöva räkna ut för dig själv, men kanske vill förstå hur som helst, så att när receptet instruerar dig att göra det, vet du varför:

Spara dina skrapar: Om du gör en biff Wellington kan du skära dina skrapor i dekorativa former och använda äggtvätt för att klistra dem på utsidan av bakverket. Du kommer noga att borsta det hela med äggtvätt efteråt, eller eventuellt mjölk, men följ bara receptet.

Tala om äggtvätt: Förutom att hjälpa till att lima dekorativa bitar av puffdekor, kommer äggtvätten att täta kanterna tillsammans och ge en gyllene, glansig glans till det bakade bakverket.

Förhindra klibbning: Använd en silikonbakningsmatta eller pergamentpapper för att förhindra att konditorivaror sticker fast på bakpannan.

Frysa okokta bakverk: Om du vill göra framåt kan du frysa okokta bakverk i upp till två veckor och överföra dem direkt från frysen till ugnen.