Orange Blossom: 2 sätt att göra den klassiska Gin Cocktail

Enligt " The Old Waldorf-Astoria Bar Book " finns det två versioner av Orange Blossom: en "up" som en martini och en på klipporna. Båda dryckerna är stora klassiska cocktails och har apelsinjuice och gin. Servera dessa upp till middag eller som ett alternativ till skruvmejseln vid brunch , de är goda tillägg för antingen tillfälle.

I 1935-boken säger AS Crockett att Orange Blossom No. 1 (snyggt) sannolikt skapades av "någon ung brudgum eller annan som ville ha något nytt att använda på sin sista stagfest". Det är en intressant kommentar och man får nästan en känsla av att Crockett inte var så förtjust i drycken. Trots sina tankar har drycken inte glömts under åren.

Vad är riktigt trevligt om denna orange gincocktail är att den söta vermouthen tar lite av surheten ut ur drycken. Det är en trevlig överraskning och när allt kommer ihop är det en mycket trevlig drink.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i ett blandningsglas med isbitar.
  2. Rör om .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .

Orange Blossom No. 2

Crocketts recept på Orange Blossom No. 2 (även kallad Adirondack) utesluter söt vermouth. Den är byggd i ett "barglas" och en gammaldags vilja fungerar perfekt. Det har definitivt mer av en skruvmejselkänsla men har en något högre koncentration av alkohol.

För att göra drycken, häll bara 2 gram varje gin och apelsinjuice över isen.

Fler tips för att göra en stor orange blomma

The Gin. Endera av Orange Blossom-cocktailsna är trevligt med en torr gin i London, men du kanske gillar dem lite mer med en av de äldre stilarna av gin . De som Plymouth, Old Tom och Genever har en underliggande sötma som inte finns i nyare stilar och de fungerar väldigt snyggt mot citrusfrukter.

Det är också viktigt att inse att gin blandas sällan med apelsinjuice. De två bara inte jive samt andra parningar så att du borde vara lite pickier på gin. Du kanske också kommer ihåg att många gin från Crocketts tid var lite sötare än vad vi är vana vid idag. Att välja en gin längs dessa linjer hjälper till att balansera citrus och producera en mer autentisk Orange Blossom.

Apelsinjuicen. Det här är en delikat parning och det finns ingen anledning för dig att muddla upp det med den genomsnittliga kartongen i OJ. Medan det alltid rekommenderas, finns det vissa drycker där friskpressad juice är nästan väsentlig och Orange Blossoms faller i denna kategori.

Ta dig tid att juice några apelsiner eller, åtminstone, köpa den bästa, färskaste och renaste apelsinjuice du kan hitta.

Hur stark är Orange Blossom Cocktails?

Jämfört med andra klassiska cocktails som Martini är Orange Blossoms ganska ljusa. Detta beror på apelsinjuice som gjorde det enstaka utseendet i era drycker.

Med en 80-bevis gin kan vi uppskatta alkoholinnehållet i dessa två drycker:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 139
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 159 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)