Bee knä Cocktail: Lite söt och sur för din gin

Bee's Knä är en rolig och väldigt lätt cocktail från förbudet . Några historier hävdar att drycken var uppslukad eftersom honungen maskerade lukten från spritet. Medan det kan vara fallet måste man undra om det verkligen gjorde tricket några av historierna om de ofta skarpa badkargen som cirkulerar under den tiden.

Men med dagens utbud av gins är Bee's Knows en härlig cocktail som du kan experimentera med. En torr gin i London kommer att skapa en helt annan profil än en av de nya gigorna i amerikansk stil. Varje gin har sin egen blandning av botaniska som accenteras ganska snyggt med citron och honung, så det är en annan upplevelse med varje drink.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .

Ett annat sätt att göra biet knä

Varje bar och restaurang sätter sin egen spinn på en bra cocktail som Bee's Knä. Det är ett så enkelt recept som ger sig till några experiment.

Till exempel har Hard Rock International sina bartenders skaka upp 2 ounce Hendrick's Gin , 1 1/2 ounce söt och sur och 1 ounce honungsirap.

De garner också den med en citronkil. Det är en rolig twist på originalet som är perfekt för många av de mindre traditionella flänsarna .

Anpassa söt och sur till smak

Du kommer att märka att dessa två recept inverter söta och sura ingredienser. Den första använder mer sötningsmedel och mindre juice medan den andra koncentrerar sig på den sura. Det finns två skäl till detta.

Det första är att varje recept var anpassat till den typ av gin som används. En traditionell London-torra gin med enjärnsfräsch smakprofil är bäst med lite mindre citrus. Hard Rock-versionen väljer den mjukare profilen av gurka-framåt Hendrick's, vilket kan ta lite mer tartness.

Den andra anledningen ligger hos själva sura ingrediensen. Sour-blandning (aka söt och sur) är en citrusbaserad enkel sirap , så det har naturligtvis lite söthet mot den som spelar ner citrusfärgen. Detta gör honungsirupen mindre kritisk för att få en välbalanserad dryck.

Håll dessa två faktorer i åtanke när du leker med biet knä. Det är troligt att varje ny gin du introducerar kommer att kräva lite mer eller lite mindre av någon av ingredienserna.

Hur stark är biet knä?

Som med många klassiska cocktails är Bee's Knä inte en mycket lätt dryck. Den har en hög koncentration av alkohol och sirap och juice gör lite för att tämja ner det. Det är emellertid en fullmatad dryck och ligger i genomsnitt för denna stil med ett alkoholinnehåll på cirka 21% ABV (42 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 218
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)