Lågfett Whole Wheat Vegan Waffles

Letar du efter en lätt mjölkfri och vegansk vaffelrecept? Här är en att försöka. Dessa veganska våfflor är feta (nästan fettfria, faktiskt!) Och är gjorda med helmjöl. Tja, hälften av helvete mjöl åtminstone! De använder äppelmos istället för olja, så de är nästan fettfria, även om sojamjölken ger en trivial mängd naturligt fett.

Den perfekta veganska våffeln kan vara lite elusiv, eftersom det finns så många faktorer att spela. Vegan våfflor är ökända för att klibba. Detta beror på att de har mindre fett än våfflor gjorda med smör och mjölk mjölk, och detta särskilda veganskvaffel recept, som inte har olja, smör eller margarin alls, har ännu mindre fetthalt än de flesta recept. Så du måste se till att ditt våffeljärn är väl smurt för att undvika problem med klibbighet.

Ett annat snabbt tips för att göra de perfekta veganska våfflorna hemma? Var tålamod, och ge din våffeljärn tillräckligt med tid för att noggrant och jämnt värma upp. Liksom crepes (och särskilt veganska crepes ) verkar det ibland som att den första satsen av våfflor du gör alltid är liten, och mycket av detta har att göra med ojämn matlagningstemperatur, så var tålamod! Den perfekta hemlagad veganskvaffeln är värt att vänta!

Bläddra ner för mer veganska frukostidéer och hemlagad våffelrecept att prova.

Vad du behöver

Hur man gör det

Först, var noga med att förvärma och lätta smörj ditt våffeljärn (jag gillar att använda en kokosolja för att göra pannkakor och våfflor som det luktar fantastiskt när det lagar mat). Ge ditt våffeljärn gott om tid för att bli varm för att säkerställa en jämn matlagningstemperatur för dina våfflor.

I en medelstor skål, kombinera mjölet, helmjöl, bakpulver och salt, omrörning för att kombinera bra.

Lägg sedan till sojamjölken (eller annan vegansk mjölkersättning) och äppelmos till de torra ingredienserna och rör om allt för att kombinera tills det är väl blandat.

Häll din våffelsmet i din lättfettiga (och heta!) Våffeljärn och koka tills dina våfflor är ljust guldbruna.

Var det inte så lätt? Njut av din hemlagad helvete mjölkfri och vegansk våfflor!

Är du osäker på vad du ska göra med dem? Maple sirap är traditionellt, men agave nektar eller brun ris sirap skulle vara bra om du vill undvika raffinerat socker, eller prova en fruktkompot eller ens bara frukt konserverar för något lite friskare.

Mer Vegetarisk och Vegan Frukost Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 162
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,070 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)