Klippkornkärnor

Ett enkelt sätt att ta bort majs från cob

Corn på cob är en bra sommar äta behandla. Ändå kan den mest angelägna majsälskaren vara försiktig med ännu en spindel att gnava på, och den praktiska upplevelsen är inte för alla. När du har haft din sommarfyllning av cob-biting, blanda upp saker genom att ta bort kärnorna ur cob. När du har gjort det kan du göra dina resultat till sallader, soppor och fritters ... även kakor! Du hittar recept nedan.

Att skära kärnor från cob

Först måste du shucka majsen , ta bort inte bara de paprika skålen runt varje spindel, men även de irriterande trådarna av majssilke!

Håll stångänden på det skurna öratets öra och vila öra på undersidan av en mycket stor skål.

Gör det enkelt på dig själv och sätt skålen i diskbänken - det här hjälper till att hålla det borta från skottning bort från dig, innehåller dessutom droppar av majs "mjölk" som tenderar att stänkas när du skär och gör det lättare att hålla örat vid en vinkel som gör att du kan klippa ner örat på ett säkert sätt. Om ett bläck inte är tillgängligt, sätt skålen på en silikonbakningsmatta eller rulla upp en kökshandduk, sätt den i en cirkel på disken och sätt in skålen i den - antingen kommer den att hålla den i rörelse medan du arbetar.

Använd en skarp paringkniv för att skära av kornkärnorna och låt dem falla i skålen. Var försiktig med att skära bara kärnorna och inte inkludera någon av de tuffa, oätliga spindlarna. Det är bättre att lämna några kärnor bakom än att inkludera lite cob!) Fortsätt klippa runt örat för att ta bort alla kärnor. Upprepa med eventuella kvarvarande cobs.

Vad man ska göra med majskärnor

Det finns många sätt att använda de här kärnorna när du har klippt dem! Det mest uppenbara är saker som Classic Corn Chowder och Sweet Corn Fritters . Jag är också en fan av att använda dem i bakverk och utnyttja hur söt söt majs kan vara. Prova en Sweet Corn Cake eller dessa vinnande Fresh Corn Pancakes .

Och då är det alla roliga sidor och sallader som ska göras. Corn tomat Basil Basil Salad är en favorit hos mitt hus, liksom Corn Avocadosallad , kryddig Sautéed Corn , Kokosmjölk .

För ännu mer se alla lokala livsmedel söta majs recept.