Räkor och Andouille korv Gumbo

Gumbo är en tjock soppa och innehåller vanligtvis oavsett skaldjur, kött eller fjäderfä råkar vara till hands. Först görs en roux, då tillsätts den heliga treenigheten av lök, selleri och paprika. Blandningen kokas för att blanda smakerna, och biff, fjäderfä eller skaldjur tillsätts tillsammans med vätskan och kokas var som helst från 30 minuter till ett par timmar, beroende på den koktid som behövs för huvudbeståndsdelen.

Gumbo serveras alltid med ris, har roux som bas och kan tjockas med filé (ett pulver som både förtorkar och ger smak). Okra tillsätts ofta, både som smakämne och som förtjockningsmedel.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en stor gjutjärnspotte eller nederländsk ugn över medelvärme.
  2. När potten har värmt, lägg till oljan.
  3. När oljan är varm, tillsätt mjölet och laga mat, whisking nästan hela tiden (det vill säga ca 15 sekunder), i 10 minuter.
  4. Minska värmen till låg och fortsätt att laga mat, rör om i nästan hela tiden, i 5 till 10 minuter längre tills roux är medellång - färgen på jordnötssmör.
  5. Tillsätt paprika, lök och selleri och koka, omrör ofta, i ytterligare 10 minuter. Tillsätt saltet, de tre typerna av peppar och vikblad och rör om att kombinera kryddor med rouxen.
  1. Lägg i lager och vatten. Lyft upp värmen och koka, piskar hela tiden.
  2. Minska värmen till medium, sätt i Andouille-skivorna och låt sjuda i 30 minuter, omblandning ibland.
  3. Tillsätt räkorna och låt dem simma 5 minuter längre.
  4. Servera en rumpa ris på toppen av varje skål med gumbo, skölj sedan med gröna lök och persilja. (Koka ris medan gumboen simmar i de sista 30 minuterna.)

Liknande recept
Moster Lorna's Chicken Gumbo
Korv och räkor gumbo
Kyckling och korv Gumbo Med Tomater
Gumbo med kyckling och rökt korv
Roux Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1236
Totalt fett 37 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 1,371 mg
kolhydrater 177 g
Kostfiber 8 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)