Så Steam Sprouts

3 Snabba sätt att Steam Brussels Sprouts

Ångade brusselspiror är orättvist skadade. Medan överdammning kan få ut en fuktig bla i dessa små kål kan en delikat ånga lyfta fram sin nutty smak. Steambrussels sprouts bara tills de är helt ömma på biten (en gaffel ska gå in i dem lätt, men det borde inte göra spiran falla ihop), men fortfarande en härlig grön och med lite motstånd när man biter in dem.

Med andra ord, undvik mush!

Hur Steam Brussels Sprouts i en Pan

Detta är min absolut favorit sätt att ångbrusselspiror: en pan, riktig ånga.

  1. Ta ett knappt 1/2 tum saltat vatten för att koka i en stor stekpanna eller sautpanna.
  2. Tillsätt brusselspirorna , täck, värm till medium och koka tills spriten är ömma på bettet och vattnet har avdunstats, ca 5 minuter (beroende på hur skarpa du gillar din kokta groddar).

Hur Steam Brussels Sprouts i en Steamer Basket

Den klassiska metoden för ångkokning använder en ångkorg eller insats.

  1. Ta cirka en tum vatten till koka i botten av en kruka i vilken din ångbåge eller insats passar.
  2. Sätt i trimmade och rengjorda brusselspiror i ångkammaren, sätt över kokande vatten, lock och ånga tills det är ömt till biten, ca 5 minuter.

Hur Steam Spruvor i en Mikrovågsugn

Steaming brusselspiror i en mikrovågsugn är säkert snabb och bekväm.

Det måste dock noteras att det är svårare att få någon vegetabilisk ångad till en exakt och jämn nivå av doneness i en mikrovågsugn.

  1. Lägg rengjorda och trimmade brusselspiror i en stor skål med en knapp matsked eller så mycket vatten på botten, täcka brusselspirorna med ett mikrovågssäkert lock eller tallrik (undvik plastplast i mikrovågor) och koka på hög effekt i 1 minut .
  1. Testa för doneness och upprepa med 30 sekunders intervaller tills brusselspirorna är ångad till din smak.

Obs! Brysselpannor som ångas i en mikrovågsugn kan kräva lite avtappning eller torkning beroende på hur mycket vätska du använt och hur kraftfull din mikrovågsugn är.

Hur man serverar ångad Sprouts

Oavsett hur du ångar dem, är ångkokta brusselspirar kanske de mest utsökta med lite smält smält över dem och ett strötsalt (och nybakad svartpeppar, om du vill). Det är sagt, det finns gott om andra alternativ, inklusive en enkel spritz citronsaft eller kasta dem med lite rostad sesamolja eller chiliolja. Att använda smör på ångad brusselspirar är ett annat gott alternativ.