Turkiet Tacos

Tillagning av ho-hum kalkon med chili, vitlök och spiskummin och sedan slår det hela med färsk limejuice och hackad cilantro gör en fantastisk fyllning för enkla, hemma tacos.

Inte skrämmas av ingrediensförteckningen-de är i stort sett förslag och du kan använda alla påfyllningar du gillar. För en snabb nattnattsmiddag, använd butikskrävda kryddor. Om du har lite tid, gör din egen Chile & Cilantro Guacamole (eller ett annat Guacrecept ) och Hemlagad Salsa (bara hugga upp en tomat, tillsätt lite lök och lite chili att smaka på).

Obs! Du kan använda strimlad kokt kalkon kött istället för mark kalkon (en perfekt användning för kvarvarande semester kalkon !); följ bara den lilla förändringen i matlagningsmetoden nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och gräda vitlöket; finhacka chilierna, ta bort stjälkarna (självklart), och även fröna, om du vill tämja sin kryddiga kraft.
  2. Värm oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och chili. Koka, omrör, tills doftande och mjuk, ca 2 minuter. Tillsätt kummin och cayenne och rör om att kombinera tills kryddor sizzle, ca 30 sekunder. Tillsätt kalkon och salt. Rör för att kombinera och bryta upp köttet med baksidan av sked eller spatel.
  1. Koka, rör om ibland tills kalkon är kokt igenom. Obs! Om du använder strimlad kokad kalkon, lägg också till 1/4 kopp vatten, rör om att kombinera, minska värmen till medelålders, och täck för att värma upp allt och låt smakerna smälta lite, ca 10 minuter.
  2. Medan kalkonen kockar, finhacka korianderbladen.
  3. När köttet är fullt kokt, ta av det och värm upp den hackade korianderna. Safa kalken över köttet och rör om att kombinera.
  4. Värm tortillorna *, om de används, och testa varje med någon mark kalkon, salsa, guacamole och sallat (eller fyll i varje taco skal). Tillsätt sur grädde eller strimlad ost, om du vill. Eller låt alla montera sina egna tacos efter smak.

* Uppvärmning tortillor kan göras på några sätt: direkt över en gasflamma, i 15-30 sekunder per sida; inslagna i tennfolie i en varm ugn; inslagna i en lätt fuktad kökshandduk och mikrovågad tills den värmdes genom, cirka 30 sekunder.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 447
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 108 mg
Natrium 1 541 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 6 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)