Kokosmjölk

Att använda kokosmjölk istället för att göra en krämsås gör snabbt och enkelt arbete med hemlagad gräddfil. Torka burken med krämig majs och ta burken med kokosmjölk!

Obs! Frestande som det kan vara att använda "lätt" kokosmjölk, vet att chanserna för att det ökar på dig ökar exponentiellt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt kokosmjölken i en medium kastrull över låg värme. När det värmer, skalla vitlöket och skära citrongräsens stjälk i 3-tums bitar, krossa allt lätt och tillsätt det till kokosmjölken. Klipp chilen i tjocka ringar; skalla och haka eller gräva ingefära och tillsätt dem också. Öka värmen för att bibehålla en försiktigt simma tills smakerna meddelar, 20 till 30 minuter.
  2. Skjut in majsen , skära av kärnorna i en stor skål och använd sedan ett stort hål rivare för att riva den kvarvarande saften och kärnan från kåpan.
  1. Fiska ut och kassera vitlöksklyftan och bitar av citrongräs och chili från kokosmjölken.
  2. Tillsätt majs och rör om att kombinera. Koka, om och om igen, tills majs kokas i smak, 5 till 10 minuter, beroende på hur du gillar din majs.
  3. Under tiden gräva gräslöket, om du använder.
  4. Tillsätt salt till smak och garnera med gräslök, om du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 491
Totalt fett 27 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 75 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 8 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)