Hur man gör vispad grädde

Tips för att göra perfekt vispad grädde

Verklig vispad grädde är lätt men gräddig, mjuk men rik och lätt att docka på pajer och kakor och glass. Visst kan du köpa något märkt vispad grädde i en burk eller en plastkar, men det är inte riktig grädde (läs ingredienserna!). Det tar bara den minsta ansträngningen att göra och servera äkta vispad grädde, och den rika smaken och underbara konsistensen av riktig grädde är verkligen värt det. Använd dessa tips för att se till att din grädda piskar upp så snabbt och lätt som möjligt.

  1. Börja med kyld tung grädde . Kall grädde piskar upp den snabbaste och lättaste; kyla skålen och vispa eller beaters i minst 15 minuter innan piskning av grädden kommer att skynda på saker också.
  2. Använd en stor kyld skål (metall fungerar bäst) och en visp, stående mixer, eller elektriska beaters. Cream piskar upp till minst 3 gånger sin volym (så 1 kopp grädde ger cirka 3 koppar vispad grädde), och det brukar splasha ganska medan de piskas, så var noga med att använda en mycket stor skål. (Du kan försöka hålla stänk genom att sätta skålen i ett handfat eller drapa en ren kökshandduk runt en stående mixer.)
  3. Börja långsamt viskning, piskning eller slår grädden . Att gå lite långsamt nu begränsar mängden splashing.
  4. Tillsätt socker eller smakämnen när grädden börjar tjockna upp lite. Ungefär 1 tsk socker till varje 1/4 till 1/2 kopp flödessanvändning (eller mer att smaka), om du vill ha sötad kräm. Du kan också lägga till 1/4 tesked vanilj extrakt till varje 1/2 till 1 kopp grädde för vanilj doftande grädde (aka chantilly grädde) om du vill.
  1. Öka hastigheten när något socker eller vanilj inkorporeras i grädden. Piska, vispa eller slå grädden tills den bildar mjuka toppar . Vad är mjuka toppar? När visp eller piskar avlägsnas från kräm, ska en mjuk topp bildas i kräm, men toppen ska falla till sidan, inte hålla sin form helt.
  1. Undvik överpiskning av grädden . Mjukt vispad grädde dockor snyggt och upprätthåller en mjuk, krämig konsistens; kräm slagen till styva toppar börjar få en lite kornig konsistens och kan snabbt separeras i smör och kärnmjölk om det är överbettat.

Vispgrädde är utsökt strax efter att ha piskats, men den kan också täckas och kylas i upp till 24 timmar utan att det är för mycket illamående, så gärna grädda grädden innan gästerna dyker upp. Vissa människor rekommenderar att du använder socker med socker eller konditori för att sötas och stabilisera vispad grädde som kommer att sitta lite, även om jag aldrig har funnit att grädden som inte är överbettad behöver stabilisera.

Obs! Ultrapasteuriserad tung grädde är mycket svårare att piska, men det kan göras. Se till att det är mycket kallt och använd välkylda skålar och beaters; Det borde piska upp bara bra, det kan bara ta några minuter än vanlig pasteuriserad tung grädde.