Corn Avocadosallad (eller Salsa!)

Krympiga sötmajskärnor och bitar av krämig avokado belagd med en kryddig liming dressing gör en stor sallad, salsa eller njutning - beroende på hur du vill använda den. Servera den på en bädd av gröna, på tacos eller med chips.

Gilla tanken på en kryddig liming dressing men föredrar din majs kokta? Prova denna kryddiga grillade majssallad.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Klipp ut kärnorna från majsörrarna och lägg i en stor skål (jag gillar att klippa kärnorna av att arbeta med öronsatsen i en stor skål för att fånga dem alla när de faller). Tärna den röda paprika och den röda löken och lägg dem till kornkärnorna. Helst ska du skära peppar och lök i en tärning som ligger nära storleken på kornkärnor för en mest tilltalande textur.
 2. Blanda i en liten skål eller mätbägare oljan, limejuice , ättika, salt, cayenne och peppar. Rör om eller vispa blandningen tills den är väl kombinerad. Häll det över majsblandningen. Tossa för att belägga grönsakerna jämnt och noggrant.
 1. Hackla korianderbladet och lägg till sallad / salsa. Kasta sallad / salsa igen för att kombinera. (Obs! Detta kan göras upp till denna punkt upp till en dag i förväg. Täck och kyla tills ungefär en timme före servering. Tillåt sallad / salsa att komma till rumstemperatur före servering.)
 2. Strax före servering, skalla och tärna avokado. (Se nedan för stegvisa anvisningar om avocado dicing är nytt för dig!).
 3. Tillsätt den kakade avokado till salladen. Använd en stor sked för att försiktigt vika den kakade avokado i salladen / salsan. Servera omedelbart och vid rumstemperatur.

Hur man skalar och tärningar en avokado

Det finns mer än ett sätt att göra en hel avokado till jämnt skurna bitar, här är hur jag gör det:

 1. Skär avokado halvvägs runt gropen.
 2. Vrid de två halvorna för att skilja dem.
 3. Håll sidan med gropen i den i ena handen och slå en stor kniv i gropen och fånga den på knivets kant.
 4. Vrid kniven något för att lossa gropen och ta bort den (om du använder en kniv så blir du nervös, kan du helt enkelt använda en stor sked för att kasta ut gropen).
 5. Återigen, håll en halv av avokado i ena handen, använd spetsen av en kniv för att skära genom avokado köttet bara till skalen. Var försiktig och försiktig med det här. Klipp skivor ena riktningen och vrid sedan de här skivorna i bitar genom att skära skivor vinkelrätt mot de första skivorna.
 6. Vänd avokado-skalen inuti, poppa ut de hackade avokadobitarna - låt dem falla i en skål.
 7. Upprepa med den andra avokadohalvan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 189
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 248 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 8 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)