Lär dig att göra läckra hemlagade pommes frites

Vi vet att de inte är hälsosamma, men många av oss kan inte motstå smaken av en snabbmat fransk stekpanna. Det krispiga yttre leder vägen till ett ömt, smälta i munnen, vilket gör att vi äter dem med handfullerna, tills-överraskning! -Det finns inte mer kvar i väskan eller lådan. Och sedan sätter skulden sig in.

Nu kan du njuta av samma franska stekt potatisupplevelse utan all skuld! Detta hemlagade friterade franska stekcept skapar lika skarpa och utsökta pommes frites som du skulle få i drive-thru utan några mystiska ingredienser och tillsatt fett. Du kan välja en olja som passar din smak och kost och med bara potatis och salt som de enda andra ingredienserna, vet du vad du äter.

En hemlighet till krispiga pommes frites drar först in potatisarna i vatten - detta eliminerar sockerarterna, vilket gör att utsidan kan utveckla sin signaturkris och tar bort stärkelsen så att potatisbitarna inte klibbar varandra. Det här receptet kräver en djupfryser och stekpannan, men du kan använda en tungbottnad kruka eller nederländska ugns- och meshfiltret - var noga med att fästa en friterstermometer för att hålla koll på oljens temperatur. Att upprätthålla den rätta värmen är avgörande för att uppnå den perfekta franska stegen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt de skurna potatisarna i iskallt vatten i 1 timme vid rumstemperatur. Tappa mycket väl och torka noggrant med pappershanddukar.
  2. Tillsätt oljan till en djupfrysare och värm till 370 F.
  3. Värm ugnen till 200 F (för att hålla portioner frites varm).
  4. Placera potatisremsor i ett enda lager i den friska käken. Nedre korg i olja och stek i varm olja i ca 3 till 4 minuter, eller tills det är guldbrunt och ömt.
  5. Slå ut pommes frites på pappershanddukar för att tömma. Överför till ett bakplåt för att hålla värmen i ugnen medan du steker efterföljande partier.
  1. När du är färdig stekning, strö fries med salt.

Tips och variationer

Den perfekta oljan för fritering är jordnötsolja - den milda smaken och den höga rökningspunkten låter maten visa sina smaker och skarpa upp utan att brinna. Du kan emellertid använda en annan olja med neutral smak, såsom grönsak, canola eller safflor, som också alla har höga rökningspunkter långt över 350 F.

Om den här versionen inte stämmer överens med din favorit snabbmatsteg, kanske du vill prova med dubbla friteringsmetoden. Här steker du potatisen två gånger - första gången för att bara laga insidan, den andra för att uppnå den signaturens gyllene yttre. Om du letar efter en stek utan oljan kan bakade pommes frites vara ett bra alternativ.