Phyllo Dough Handling Tips

Så du har ett traditionellt Baklava-recept i en hand och ett paket av phyllodeg i den andra. Vad nästa? Ofta är inte förpackad phyllodeg tillgänglig frusen snarare än fräsch för bättre bevarande. Det säljs vanligtvis i färdiga plåtar i platta rutor eller rullar. Även om fryst phyllodeg finns mer tillgängligt i de flesta större stormarknader, kan du hitta färsk phyllo i vissa specialaffärer eller internationella stormarknader, särskilt de som specialiserar sig på Mellanöstern eller Grekisk mat.

Hur som helst kan det vara svårt att arbeta med de fina och papper-tunna arken phyllo deg. Nedan följer några tips för att arbeta med phyllo deg för att göra dina favoritreserver från Mellanöstern .

Arbetar med fryst Phyllo Dough

Om du har köpt fryst phyllodeg för ditt recept, finns det några viktiga steg att vidta för att din deg ska fungera med dig, och inte mot dig, under beredningen av din maträtt.

Du måste ge dig lite tid att förbereda eftersom fryst phyllo tar ungefär 24 timmar för att tina på rätt sätt:

Om du finner att dina phyllo-plåtar fortfarande spricker eller rinner, kan du trimma arket för att ta bort tåran.

Om du är i mitten recept och stöter på en tår, lägg bara ett annat ark över din skadade. En gång bakad kommer det verkligen inte att märkas. När du har tinas och redo att gå måste du gå fort, eftersom phyllo degen torkar ut väldigt snabbt.

Arbetar med färsk Phyllo Dough

Om du har köpt färsk phyllo är du å andra sidan redo att gå. Frisk phyllo kan förvaras i kylskåp i upp till två veckor om den hålls tätt omslagen eller i originalförpackningen. Phyllodeg kan också frysas (eller frysas om det är upptat phyllo) i 2 till 4 månader.