Easy Grilled Skirt Steak Fajitas Recept

Detta Recept med grillad kjolbiff Fajitas är lätt att göra hemma och smakar som de du får på din favorit mexikansk restaurang. Det är den perfekta familjen middagen och är snabb att blanda upp på en upptagen natt. Glöm inte att ge dig ett par timmar för marinaden.

Fajitas är egentligen en Tex-Mex-specialitet. Det spanska ordet " fajita " betyder "lilla band" och kommer från ordet " faja ", vilket betyder "bälte", "remsa" eller "bälte". Det hänvisar till strimlor av kött (vanligtvis kjolbiff) som ursprungligen användes för den här rätten. Detta recept fungerar lika bra med kyckling, fläsk eller grönsaker om du inte vill använda nötkött.

Detta recept kommer att mata upp till sex personer med två fajitas en bit.

Vad du behöver

Hur man gör det

Marinera dina biffar

Det första steget för dessa fajitas är att marinera biffar och grönsaker. Om du föredrar kan du också göra dem med kycklingbröst eller fläskfilé. Vill du ha det lite spicier? Lägg helt enkelt 1 malet serrano chile till marinaden.

  1. I en stor, kraftig fryspåsar kombinerar du vitlökpasta, limejuice, kummin och olivolja. Tätning och skaka för att kombinera.
  2. Placera kjolbiff, paprika, lök och koriander i tårtan, pressa ut luften och vrid på köttet och fördela grönsakerna jämnt.
  1. Kyl minst 2 timmar eller över natten för att tillåta marinaden att tränga in.

Tillagning av Fajita Fixings

Om du inte har en gas- eller kolgrill kan du använda ett gjutjärn eller en stor grillpanna på spisen. Det är viktigt att pannan är väldigt het innan köttet slits så det görs snabbt. En överhettningsfläkt är obligatorisk för grillar med inomhuskokare.

  1. Värm gas- eller kolgrillen till hög värme. Medan grillen är uppvärmd, ta bort kjolbiffen från marinaden och lägg på en tallrik, skaka av vätska och reservera marinaden med grönsakerna.
  2. Värm en tung stekpanna till rökningspunkten . Töm grönsaker och koriander, och rör om så mycket över hög värme tills de är lättrörda och mjukade, men inte mjuka. Lägg åt sidan och håll dig varm.
  3. Grilla kjolbiffen över hög värme tills medium-sällsynt - ca 2 minuter per sida.
  4. Skiv köttet i remsor mot kornet och servera omedelbart med varma tortillor, de gröna grönsakerna och påfyllningarna efter eget val.

Serverar din Fajitas

För att äta mexikanska fajitas placerar diners traditionellt strimlor av kött med grillade grönsaker, guacamole, salsa och gräddfil i tortillan och vik upp taco- eller burrito-stil. Du kan till och med placera alla ingredienserna på bordet och låta alla bygga egna som de vill.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 330
Totalt fett 17 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 65 mg
Natrium 311 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)