Hur man stekar kronärtskockor

Ångning ger ut nutty smak och ljus sötma begravd djupt i varje kronärtskocka tistel. Det är också det klassiska sättet att laga dem så att löven kan plockas ur hjärtat, ha bit av ätbart kött i sina ändar skrapade av och kastade åt sidan för en annan. Upprepa tills bara hjärtat är kvar och sedan gräva in.

Oavsett om du använder spisen eller en mikrovågsugn, börja med att trimma kronärtskockorna : minimera avklippningen och kasta änden av stamänden; Du kan också trimma av taggarna, om det finns några, från löven för enklare, mindre sticka ätande.

Servera ångkokta kronärtskockor varma, vid rumstemperatur eller kyld. Om varmt, smält smör är, händer ner, vägen att gå. Om de är vid rumstemperatur eller kylt, gör dem till ett gott dopp .

Hur man stek artichokes på en spis-topp

Det sanna kokande vattnet och fukt som upprätthålls genom att ångkoka kronärtskockor på kaminen ger mer än det extra tid det tar.

  1. Ta ca 1/2 tum vatten till koka i en panna som är tillräckligt djup för att hålla kronärtskockan / -stammarna uppe.
  2. Tillsätt en tesked eller två av salt (kronärtskockan kommer bara att sitta i, inte nedsänkt).
  3. Sätt kronärtskockorna i det saltade kokande vattnet , täcka pannan, reducera värmen för att upprätthålla en stadig simmer och koka 20 minuter.
  4. Kontrollera om du är klar: Dra ett löv från nära centrum av tisteln. Om bladet kommer lätt ut, är kronärtskockorna färdiga; Om det finns motstånd, fortsätt matlagning, kontrollera efter doneness var 5: e minut. Beroende på kronärtskockans storlek kan detta ta upp till totalt 40 minuter.

Hur ångkokskockor i en mikrovågsugn

Steaming kronärtskockor i mikrovågsugnen är mycket snabbare än på en kamin, naturligtvis. Metoden som är något torrare, kräver emellertid den allra färskaste chokesna för att undvika en hård konsistens när du går in i dig.

  1. Lägg trimmade kronärtskockor i en mikrovågssäker tallrik. Lägg ca 1/4 tum vatten till disken och täck med ett mikrovågssäkert lock.
  1. Mikrovågsugn på hög i 4 minuter. Kontrollera om doneness (se ovan). Om de inte är färdiga, fortsätt mikrovågor i en minut i taget tills de är färdiga.

Vad ska man göra när artichokes är ångad

Överför kronärtskockorna från potten till en tallrik eller serveringsplattor för att kyla lite.

Om du inte vill servera dem varma, var god att flytta kylprocessen tillsammans med en resa under något kallt rinnande vatten. Eller få dem till kyld temperatur genom att dunka dem i en stor skål isvatten och tillsätt mer is som behövs för att hålla vattnet fett och kallt.

Ångad och kyld kronärtskockor kommer att hålla, täckas och kylas, för en dag eller två om du vill göra dem framåt.

Kronärtskockor kan serveras hela, så diners kan tackla de fuzzy chokesna på egen hand. För lättare ätning, skära kronärtskockorna i hälften och skaka ut de fuzzy chokesna som skyddar hjärtat i botten innan du serverar.