Höst Chai Swizzle

Som Hot Toddy och Irish Coffee har bevisat i åratal är varma drycker bäst när de konstrueras på ett enkelt sätt. Denna hösten Chai Swizzle är ett annat lysande exempel, men i detta fall arbetar vi med nybryggt chai-te.

Receptet är mycket enkelt. I huvudsak använder vi irländsk krämlikör och brunt socker för att söta en ångande kopp chai. Det är en lätt dryck som är lätt att göra och kan vara en bra ersättning för din eftermiddagschai.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Brew en kruka med chai te ( autentisk masala chai recept här ).
  2. Tillsätt 2 tsk råbrunt socker och rör om tills det är löst.
  3. Fyll en kaffe rån med chai te och Baileys Original Irish Cream.
  4. Rör om med kanelsticka.

Fler tips för att göra en bra hösten Chai Swizzle

Om du är bekant med masala chai vet du att mjölk och socker ofta läggs till under bryggningsprocessen. Detta chai recept är ett perfekt exempel .

Men när du gör denna swizzle drink lägger vi en grädde (Bailey's) och socker så det verkar som överkill. Det skulle leda oss till att brygga chai kryddorna till ett osötat te för att lägga till dessa två ingredienser efter det faktum.

Jag har försökt detta dryck på båda hållen och fann att de båda var bra. Det är sant att den fullständiga mjölk-sockerbryggningen av chai gör en väldigt rik hösten Chai Swizzle i slutet men det kommer troligen att vara för mycket för många smaker.

Min personliga rekommendation är att ta det andra tillvägagångssättet. Antingen kompilera din egen chai kryddablandning eller använd en beredd chai teabag och brygg det som håller mjölken och sockret. Lägg sedan till Bailey och brunt socker enligt vad som anges i receptet nedan.

Recept Courtesy: Bailey's Irish Cream

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 496
Totalt fett 20 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 64 mg
Natrium 79 mg
kolhydrater 60 g
Kostfiber 7 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)