Lär dig att använda Allspice för att hjälpa vissa rätter uppnå perfekt smak

I kulinariska konsterna, Allspice är ett krydda som tillverkats av torkade bär av en växt som kallas Pimenta dioica . En medlem av myrtfamiljen - de spanska upptäcktsresenärerna förvirrade det med peppar på grund av bären, som liknar pepparkornsallrikar, bland annat används i karibiska, Mellanöstern och latinamerikanska kök.

Allspice skickades tillbaka till Europa av de tidiga utforskare till Karibien. Medan krydden själv var ett välkommet tillskott till Gamla världsgallerna, misslyckades försök att växa allspice i både Storbritannien och Spanien.

Smaken av allspice medför kanel, nötkött, muskotnöt och peppar. Den mångsidiga kryddan kan användas för att smaka efterrätter, sidrätter, huvudrätter och drycker, inklusive mulledvin och hetcider.

Mark eller hel

Allspice kan användas i markform eller hel. En gång i grunden kan allspice snabbt förlora sin brådska. Men i det hela taget är mark kryddor mer intensiva än hela kryddnejlika eller bär. Hela allspice bär används ibland i grytor eller soppor, och för betning och brining. Du kommer säkert att ha bättre framgång med att använda markversionen i desserter, som pumpkaka eller paj, kryddkakor och pepparkakor.

Allspice With Meat

Krydda en biff eller lammbröd med allspice bär. Toppa bären i ditt kött precis som du skulle vitlöksklyfta. Smaken är lite sötare. Eller du kan använda halva vitlök och halva allspice. Om du vill tämma bären lite, laga du dem innan du använder dem som kryddor.

Du kan baka dem i 10 minuter eller värma dem i en gjutjärnspanna på spisen.

Allspice Medelhavet smak skiner i Cincinnati-stil chili, som är en köttsås som går bra på spagetti eller som en toppning för cone hundar.

Allspice's Jamaican Accent

Allspice, som också är känd som jamaicansk peppar och tidningsprodukt, är också en av de viktigaste ingredienserna i jamaicansk jerk chicken .

Ground Allspice kombineras med socker, salt, ingefära, kryddnejlika, kanel och andra örter och kryddor, tillsammans med sojasås, limejuice och olja för att bilda en marinaden. Hela kycklingbenen beläggs i marinaden och kyles över natten. Kycklingen kan sedan grillas eller kokas i en gjutjärnspanna.

Allspice och grönsaker

Kasta en knappt 1/8 till 1/4 tsk över strängbönor, morötter, kål eller svamp för en mer exotisk smak. Hur många gånger kan du ju servera dem smakade bara med smör, salt och peppar? Eller prova en blandning av vit och svartpeppar med några allspice bär i marken.

Substitutioner för Allspice

Om ett recept kräver allspice och du inte har någon, kan du blanda upp en ersättare genom att kombinera lika delar jordnötter, mark kanel och jordnötsmusk. Omvänt, om du inte har muskot, nötkött eller kanel till hands, använd allspice istället.

Lagringstips

Håll din allspice frisk och redo att använda genom att förvara den i en lufttät burk eller annan behållare bort från direkt solljus. Det kommer i många år att vara helt eller grundat. Det finns ingen anledning att frysa eller kyla det.