Klippor: En exotisk smak som bäst används med fasthållning

Klippor är ett krydda från blomknopparna till ett vintergröna träd som kallas, tillräckligt med klövertrödet. Klippskalablommor skördas i sitt omogna tillstånd och torkas sedan.

Klutor kan användas hela eller jordade, och de har en mycket stark, skarp smak och arom. Hela kryddnejlika är formade som en liten, rödbrun spik, vanligen omkring en centimeter i längd, med en bulbous topp.

Klutor används för att smaka såser, soppor och risrätter, särskilt ett antal traditionella indiska rätter, och det är en av komponenterna i garam masala .

Hela kryddorna avlägsnas antingen innan de serveras eller plockas ur skålen. Även när de är kokta, har helklyftor en mycket hård, träaktig konsistens och inte bara skulle deras smak vara överväldigande, någon kunde bryta en tand som biter i en.

Vad går med klyftor?

En försiktig kock ska utöva vård för att se till att ingen hamnar i färdig maträtt. Omvänt kommer en försiktig diner att träna om när han håller på sig i biryani-rätter, eftersom det inte är oerhört att hitta hela nötklyftor, hela paprikornor och även hela kardemomskallar som lurar däri. Och ändå klagar man inte, eftersom denna övning verkar korrelera mycket starkt med utmärkt biryani.

Klovar har också ett antal desserter, speciellt jordnötter och speciellt runt semestern. Tänk eggnog eller pumpa paj krydda. En av mina favoritanvändningar för kryddnejlika är att göra mulledvin. Klutar är också en av de viktigaste kryddor som används för att göra den klassiska béchamel-såsen .

Klippor är ofta parade med kanel eller muskotnöt, men i allmänhet är det en bra idé att använda kryddnejlika sparsamt.

Var kan man få dem

Vilket är lika bra, eftersom de kan vara dyra. Inte att du inte kan få dem billigt, men det kommer inte att göra för att bara fånga någon kruka med kryddnejlika som du ser i krydda gången. För en sak kommer stormarknaderna att debitera vad de kan komma undan med.

Dessutom säljer några av de fina spice-företagen vad de kallar "gourmeträskor". Kändes också som Penangklyftor, dessa högklassiga nötkreatur väljas individuellt för hand för att säkerställa att var och en är felfri formad.

Således kan den oförutsedda konsumenten oundvikligen spendera 8-9 dollar på en burk helklöda när ett plastpaket av dem kan fås några gångar över i den spanska matavdelningen för mindre än 2 dollar. Etiketten kan säga clavos de olor, eller helt enkelt clavos.

Växter odlas i Indien och Madagaskar, men om det finns ett land på jorden som är närmast förknippat med att producera nötkött, är det verkligen Indonesien. (Tänk clove cigaretter.)

Faktum är att det var så lukrativt att klödeshandeln härrörde från en ökedja som en gång kallades Spice Islands (nu en del av Indonesien), att 1667, efter det andra anglo-holländska kriget, ceded öarna till nederländska i utbyte mot en avlägsen bosättning då känd som New Amsterdam. Således bytte holländarna Manhattan för nötkött. Kom ihåg att nästa gång någon lyser upp en Kretek på stupet utanför din brunsten.