Spice Substitution Guide

Alternativa ingredienser för matlagning och bakning med kryddor

Det har hänt för alla minst en gång. Du får allt för att göra den läckra måltiden eller efterrätten av ditt liv för att upptäcka att du har gått ur en av kryddorna . I stället för att göra en snabb punkt i affären, använd en av dessa substitutioner i en nypa. Även om smaken kanske inte är exakt, kommer de vara nära nog att lura de flesta människor och läckra nog att glädja.

Ofta kan kryddblandningar som pumpa kryddas ihop med deras beståndsdelar som du redan har i ditt skafferi.

Det finns inget behov av att köpa ännu en flaska för att lagra när du redan har kryddor som kommer att förlora sin styrka om du inte använder dem. Färskt och torkat kryddor kan i vissa fall bytas ut mot varandra.

Ett annat behov av substitution uppstår när du har en känslighet för en viss krydda. Du vill behålla smakkombinationerna av ett recept, men du måste eliminera kryddan som stör ditt system.

Spice and Spice Mixture Substitution Chart

Substitutionema nedan kan användas i lika stora delar som kryddorna är substituerade om inte annat anges. För komplexa blandningar kan du behöva göra mer än vad du behöver för receptet, för att få proportionerna rätt.

När du gör en substitution, var noga med att smaka när du går och se om den packar samma stans som den ursprungliga kryddan. Det kan vara knepigt, speciellt om du använder äldre kryddor från baksidan av ditt kryddskåp som kan ha gått förlorad. Du kan behöva använda mer eller mindre av en ersättning, eller justera de andra kryddorna i disken för att balansera det. Om du inte är villig att ta risken kan du bara behöva göra den resan till marknaden för att få originalet som anges i receptet.